BEBELUŞUL REGAL, în vizita oficială din Noua Zeelandă: Sesiune de jocuri cu copiii de vârsta lui | GALERIE FOTO

BEBELUŞUL REGAL, în vizita oficială din Noua Zeelandă: Sesiune de jocuri cu copiii de vârsta lui | GALERIE FOTO

Prinţul George al Marii Britanii a participat la primul său angajament public oficial, în Noua Zeelandă: o sesiune de jocuri cu ursuleţi din pluş şi zornăitori, în compania altor zece bebeluşi de aceeşi varstă, informează AFP.

Bebeluşul regal, în vârstă de opt luni, îşi însoţeşte pe părinţii în turneul de la Antipozi. Astfel că pentru micul prinţul George s-a organizat, la reşedinţa oficială a guvernatorului general al Noii Zeelande, reprezentantul reginei Elizabeth a II-a, o "sesiune de lucru" cu alţi bebeluşi de opt luni.

La acestă întlnire, Prinţul George a purtat o salopetă cu pantaloni scurţi, un tricou cu o broderie ce prezintă un iaht şi a petrecut mare parte din acea sesiune de joacă în braţele mamei sale, scrie Mediafax, citând AFP.

Bebeluşii care au participat la întânire au fost aleşi pentru a reflecta diversitatea populaţiei neozeelandeze: părinţii lor provin din mai multe grupuri etnice, iar unul dintre cuplurile participante este gay, a precizat preşedinta asociaţiei Plunket, Tristine Clark.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atmosfera a fost destinsă, însă participanţii au fost sfătuiţi să se adreseze folosind apelativul "Alteţa voastră regală" atunci când schimbă primele cuvinte cu William şi Catherine. Apoi, ceilalţi părinţi puteau să se adreseze cuplului princiar britanic folosind prenumele acestora, a precizat Tina Syme, reprezentantă a filialei din Wellington a asociaţiei.

Pe de altă parte, părinţii au fost instruiţi să nu ezite să intervină în cazul în care bebeluşii ar fi început să se certe sau să se lovească, indiferent dacă "recalcitranţii" erau din popor sau de viţă regală.

Prinţul George va deveni într-o bună zi şeful de stat al Noii Zeelande şi al Australiei, dacă aceste ţări nu vor renunţa la statutul de monarhie constituţională în favoarea aceluia de republică.