Variantă animată a "Poveştii de Crăciun"

Variantă animată a "Poveştii de Crăciun"

Chiar dacă sărbătoarea Naşterii Domnului a trecut, TVR 1 propune azi, de la ora 11.10, filmul "Poveste de Crăciun", adaptare după Charles Dickens.

Filmul animat "Poveste de Crăciun" (2001), regizat de Jimmy Murakami, este o adaptare după nuvela romancierului englez Charles Dickens.

Un cămătar care urăşte Crăciunul

Ebenezer Scrooge (voce Simon Callow) este un cămătar zgârcit, care preferă să păstreze totul pentru el. Începutul filmului îl surprinde pe Scrooge când îi plăteşte sicriul fostului partener de afaceri, cu o sumă foarte mică. În cea de-a şaptea noapte de la moartea prietenului său, cămătarul este vizitat de fantoma fostului său asociat care îl avertizează că va fi vizitat de alte trei spirite ce îi vor arăta bătrânului avar greşelile vieţii sale.

După acea noapte zbuciumată, dimineaţa, când se trezeşte, Scrooge este alt om şi îşi dă seama că a venit timpul să ispăşească păcatele sale, făcând donaţii pentru săraci, petrecând mai mult timp cu familia şi fiind mult mai bun cu cei pe care îi întâlnea.

Din distribuţie mai fac parte Kate Winslet, Nicolas Cage, Iain Jones şi Rhys Gambon. Nuvela scrisă de englezul Charles Dickens a fost publicată în 1843, cu ilustraţii de John Leech, şi a avut un mare succes comercial, dar şi aprecieri din partea criticilor.

Povestea a fost văzută ca o acuză la adresa capitalismului industrial al secolului şi a jucat un rol important în transformarea acestei sărbători, din una sobră şi solemnă, în una veselă.

Ea a fost ecranizată şi în 2009, în filmul "O poveste de Crăciun", regizat de Robert Zemeckis, cu o distribuţie formată din Jim Carrey, Steve Valentine, Daryl Sabara şi Sage Ryan.

Ne puteți urmări și pe Google News