Prima cafenea 3D din România

Prima cafenea 3D din România

Prima cafenea-cinema 3D din România a fost deschisă, ieri, în incinta cinematografului Patria din Bucureşti. Proiectul va fi implementat în alte 20 de cinematografe din ţară în 2011.

Filmul "O poveste de Crăciun", cu Jim Carrey, a deschis, ieri, la Bucureşti, în prezenţa ministrului culturii şi patrimoniului naţional Kelemen Hunor, prima sală de cinema şi cafenea 3D din România, aflată pe bulevardul Magheru, în incinta cinematografului Patria.

Caffe Cinema 3D, un salon select, de aproximativ 55 de locuri, dotat cu aer condiţionat, bar, canapele şi echipament 3D, va găzdui atât premiere cinematografice, cât şi alte evenimente, de la conferinţe de presă, la spectacole de teatru sau stand-up comedy.

Conceptul "Caffe Cinema 3D" este marcă înregistrată a Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor RomâniaFilm şi va fi implementat în cel puţin alte 20 de cinematografe în ţară în decursul anului 2011. Investiţia totală în cafeneaua-cinema de la Bucureşti, incluzând partea de construcţie, mobilier, aerisiri şi sistem de proiecţie 3D, a fost de aproximativ 53.000 de euro.

Nopţi albe, filme de colecţie

"Conceptul 3D Caffe Cinema se traduce ca o locaţie modernă, de tip cafenea, valorificând spaţiile generoase ale holurilor cinematografelor existente, în care se difuzează filme 3D după programul luni-joi 10.00-12.00-14.00- 16.00-18.00 şi ultimul spectacol la 19.45, iar vineri -duminică 10.00-12.00-14.00-16.00 şi la 18.00 ultimul spectacol.

La sfârşit de săptămână, după ultimul spectacol, vor avea loc evenimente cu caracter cultural - teatru, improvizaţie, nopţi albe de film românesc, nopţi speciale pentru colecţii de filme, de la «007» şi «Misiune imposibilă», la «Batman » sau toate ecranizările", explică Ionuţ Lefter, director general Stages Group SRL, partener al RADEF România Film pe conceptul "3D Caffe Cinema".

"Cafeneaua-cinema este proiectată ca un living terasat cu canapele moderne, pe care consumatorul de film urmează să vizioneze, în condiţii de confort maxim, un film 3D, având o măsuţă de cafea în faţă şi putând, cu ajutorul personalului barului, să mai comande produse fără a pierde secvenţe din film", mai spune Ionuţ Lefter. Filmul poate fi vizionat şi la o ţigară, la bar fiind amenajat un loc special pentru asta.

Preţul biletului este de 15 lei, mai ieftin decât la cinematografele din malluri sau centrele comerciale, iar tarifele la bar sunt moderate - o cafea costă 5 lei, o bere 6 lei, o limonada 8 lei şi popcorn-ul, 6 lei.

Reţeaua cafenelelor 3D se extinde în ţară

"RomâniaFilm are în momentul de faţă 28 de săli funcţionale şi probabil până la sfârşitul anului 2011 vom mai deschide încă trei sau patru", a spus Marius Cristian Iuraşcu, director general RADEF RomâniaFilm, anunţând dezvoltarea conceptului "Caffe Cinama 3D" în 20 dintre acestea.

Referindu-se la relansarea şi modernizarea cinematografelor din România, directorul RADEF a dorit să adreseze şi o invitaţie la Cluj, în luna ianuarie, unde RomâniaFilm digitalizează şi reface complet fostul cinematograf Republica, sală care, după 27 ianuarie, se va numi "Florin Piersic".

"În 2011-2012 alte câteva săli vor fi modernizate. Avem multe de făcut, în special în ceea ce priveşte digitizarea arhivei, în ceea ce priveşte regândirea infrastructurii. În 2010 avem o producţie de filme foarte bune, cu multe premii peste tot, dar nu avem o distribuţie a lor pusă la punct, nu avem săli sau infrastructură şi degeaba producem filme bune, degeaba avem regizori talentaţi sau producători buni, dacă cetăţeanul nu are posibilitatea de a viziona aceste opere minunate", a declarat şi ministrul culturii, Kelemen Hunor.

CONFORT. Cafeneaua-cinema este proiectată ca un living terasat cu canapele moderne, pe care consumatorul de film urmează să vizioneze, în condiţii de confort maxim

Ne puteți urmări și pe Google News