Rușii au modificat statuia lui Kalașnikov la câteva zile după dezvelire. Motivul este incredibil!

Rușii au modificat statuia lui Kalașnikov la câteva zile după dezvelire. Motivul este incredibil!

Statuia inginerului sovietic Mihail Kalaşnikov, inventator al celebrei arme de asalt care îi poartă numele, a trebuit să fie modificată vineri, la mai puţin de o săptămână de la dezvelire, după descoperirea unei greşeli, pe monument figurând o armă de asalt germană

"Am verificat informaţiile care semnalau greşeala. Este confirmată. Sculptorul Salavat Şcerbakov şi-a recunoscut greşeala", a anunţat Societatea de istorie militară rusă.

Dacă în statuia de şapte metri care îl reprezintă Mihail Kalaşnikov are în mâini o AK-47, celebra sa invenţie, pe micul memorial din apropiere care prezintă istoria armei de asalt figurează din greşeală schema unei arme germane şi nu sovietice.

Sculptura inginerului, care a murit în 2013, a fost inaugurată cu mare pompă în plin centrul Moscovei marţi, pentru a celebra crearea acestei arme devenite o "marcă culturală a Rusiei", potrivit ministrului culturii, Vladimir Medinski.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această modificare intervine în contextul în care o alee cu busturi din bronz ale liderilor sovietici, printre care şi cel al lui Stalin, un alt proiect al Societăţii de istorie militară rusă, a fost inaugurată oficial vineri în capitala rusă.

Societatea rusă de istorie militară este o organizaţie înfiinţată de şeful statului Vladimir Putin şi al cărei preşedinte este actualul ministru al culturii, Vladimir Medinski. Acesta a fost acuzat de unele voci că privilegiază o percepţie patriotică şi naţionalistă asupra evenimentelor, îndepărtată de realitate