ANUNȚUL făcut de Tăriceanu. Când depun PSD și ALDE moțiunea de cenzură împotriva lui Grindeanu

ANUNȚUL făcut de Tăriceanu. Când depun PSD și ALDE moțiunea de cenzură împotriva lui Grindeanu

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că s-a decis, împreună cu PSD, validarea depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

„Astăzi am avut o rundă de consultări cu conducerea PSD și în fața situației inedite, în care un prim-ministru se agață de funcție și încearcă diferite soluții fără sprijinul partidelor, este de cartea recordurilor. (...) Asistăm la niște elemnete de circ reprobabil din partea unui om care a ajuns prim-ministru nu prin prorpiile merite, ci pentru că a fost desemnat de o coaliție. Premierul trebuie să înțeleagă că este o singură soluție: să își dea demisia”, a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că „am hotărât cu cei de la PSD pentru a valida depunerea unei moțiuni de cenzură în Parlament și vom pune capăt crizei politice. Mă bucur că există o înțelegere comună a acestui gest. Cetățenii care ne privesc au dreptul să știe de ce partidele au luat această decizie. Primul ține de incapacitatea de a conduce Guvernul, iar al doilea lucru, care se vede din ce în ce mai pregnant, este că ceea ce se întâmplă denotă o agendă politică nu paraleleă cu a coaliției, ci total divergentă”.

El a anunțat că „luni vom avea ședință de Birouri Permanente Reunite, (...) va fi anunțată depunerea moțiunii, apoi este un termen de trei zile în care se dezbate și se votează. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat dacă are garanția păstării majorității în Parlament, Tăriceanu a răspuns afirmativ. 

El a mai spus că nu se pune problema cooptării PMP în coaliția de guvernare.

„Nu cred că se poate întâmpla împărțirea voturilor PSD”, a răspuns Tăriceanu, întrebat despre votul în cazul moțiunii de cenzură.

„Nu e exclus să avem voturi în plus şi din partea partidelor care nu fac parte din coaliţie. Nu am avut discuţii în acest sens, dar am semnale că există această intenţie”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă Coaliția PSD-ALDE a discutat cu UDMR, el a subliniat că „nu am spus că nu discutăm și nu vă voi spune că discutăm. Nu avem ce să discutăm cu UDMR-ul referitor la demiterea premierului numit de coaliție.”

El a menționat că dacă premierul Sorin Grindeanu va fi demis și UDMR se va arăta disponibil de a lua parte la guvernare, coaliția va fi deschisă cu privire la acest fapt. 

De asemenea, Tăriceanu a declarat că „nu am vorbit despre restructurarea Guvernului”.

Întrebat despre numirea fostului premier, Victor Ponta, în funcția de Secretar General al Guvernului, Tăriceanu a precizat că „nu știu dacă această știre se confirmă și nu vreau să fac comentarii pe știri pe surse”:

Biroul Politic Central al ALDE s-a reunit, astăzi, la sediul central al partidului, ca urmare a retragerii sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu de către coaliţia PSD-ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită soluţionarea urgentă a crizei din interiorul coaliţiei de guvernare, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Șefii organizațiilor județene și conducerea central a partidului discută dacă este nevoie de excluderea din formațiunea social-democrată a premierului Sorin Grindeanu, au spus EVZ surse participante la ședință.

Premierul Sorin Grindeanu a scris, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că PSD riscă să piardă guvernarea. Șeful Guvernului a propus, în acest sens, o „largă consultare în partid” cu cei care muncesc și cred în PSD.