Culmea chiulului! Consiliul Local al unei stațiuni cunoscute riscă dizolvarea

Culmea chiulului! Consiliul Local al unei stațiuni cunoscute riscă dizolvarea

Locuitorii din Predeal nu au infrastructură rutieră, iar mai nou riscă să rămână și fără aleși locali. N-ar conta prea tare, la cât trag chiulul...

Într-o conferință de presă organizată vineri, prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, a anunţat demararea procedurilor pentru dizolvarea Consiliului Local din stațiunea Predeal. Motivul? Scăderea numărului consilierilor, în urma demisiilor, sub limita necesară cvorumului pentru adoptarea de hotărâri. În plus, de două luni, CL Predeal nu  mai adoptat nicio hotărâre!

„Blocajul a ajuns la un nivel la care eu consider că se impun a fi luate hotărâri foarte importante. În prezent se analizează structura deliberativului din Predeal, care, deşi legal convocat, din luna iunie, nu a reuşit întrunirea cvorumului în vederea adoptării de acte administrative. Dintr-un total de 15 consilieri locali în funcţie, 7 sunt demisionari, un mandat s-a vacantat, iar dacă se convoacă CL se prezintă la ședință doar 7 membri. Avem două situaţii: în prima - în două şedinţe nu a existat cvorum, iar a doua Consiliul Local s-a redus la plus unu şi nu mai poate fi completat cu supleanţi din lipsă de cvorum. Astfel, analizăm situaţia, de a intra în procedură de dizolvare a CL Predeal şi în felul acesta să deblocăm situaţia”, a precizat Marian Rasaliu, citat de realitatea.net.

Conform prefectului de Brașov, de acum încolo, toate actele administrative ce ţin de forul local din Predeal vor fi semnate de secretarul lui personal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deși nu există post de primar, în Predelul avem, totuși, un viceprimar. E drept că acestuia i-a încetat mandatul, prin Ordin al prefectului (ca urmare a retragerii sprijinului politic de către PNL), însă a rămas în funcție până la rezolvarea situaţiei în instanţă. A plecat, dar a rămas, cu alte cuvinte.