Grecii compară guvernul german cu naziştii. Afişe cu Angela Merkel în uniformă SS

Grecii compară guvernul german cu naziştii. Afişe cu Angela Merkel în uniformă SS

Nemulţumiţi de problemele economice din zona euro, grecii compară guvernul german cu naziştii care le-au ocupat ţara în cel de-al doilea Război Mondial. Mai multe caricaturi apărute în ziarele de la Atena îi înfăţişează pe oficialii germani îmbrăcaţi în uniforme naziste. Şi pe străzi au apărut afişe în care cancelarul Angela Merkel poartă o uniformă de ofiţer nazist, sub care stă scris "Tulburarea liniştii publice".

În  afişele care au împânzit Atena, Merkel apare în uniformă de ofiţer SS, cu zvastică pe braţ, înconjurată de log-ul Uniunii Europene.

Supărarea grecilor este cauzată de rolul pe care l-a avut în ultimele luni Germania, în impunerea măsurilor de austeritate dureroase, menite să evite ca datoria greacă să scape de sub control, scrie ziarul "Daily Mail".

Grecii sunt furioşi pe acordul încheiat joi între liderii europeni, chiar dacă, practic, 50% din datoria ţării la băncile private a fost anulată,  iar premierul socialist Giorgos Papandreou a declarat că Grecia "a evitat un pericol mortal pentru ţară". Şi guvernul de la Atena este luat peste picior în presă. Oficialii executivului apar în caricaturi în timp ce dau salutul nazist "Sieg Heil". Mai mult, turiştii germani care se deplasează la vechile situri istorice au fost întâmpinaţi cu ostilitate de unii greci.

Ne puteți urmări și pe Google News