Steaua, măturată de Timişoara în Cupă. "E posibil ca şi Ilie Stan să fie depăşit"

Steaua, măturată de Timişoara în Cupă. "E posibil ca şi Ilie Stan să fie depăşit"

"Roş-albaştrii" au fost călcaţi în picioare de o echipă de Liga a II-a. Într-o lună de mandat, Ilie Stan a ratat toate obiectivele şi e "pe cracă".

Steaua, deţinătoarea Cupei României, a suferit aseară o nouă umilinţă, fiind eliminată încă din faza optimilor de finală de o echipă din Liga a II-a, Poli Timişoara, care s-a impus cu 2-0. Scorul este mincinos, fiindcă bănăţenii s-au jucat cu ocaziile în faţa unei echipe din care a mai rămas doar numele.

Ilie Stan se bate cu şanse serioase la titlul de cel mai slab antrenor din istoria Stelei: în mai puţin o lună de mandat, "Iliesta" a ratat trei obiective!

Poli a călcat-o în picioare pe Steaua în prima repriză. Laszlo Sepsi a ratat prima ocazie imensă. Canadianul Tosaint Ricketts a deschis scorul în minutul 28, deviind în poartă o centrare a aceluiaşi Sepsi. Bănăţenii au făcut recital după gol, dar Dorin Goga, de două ori, şi acelaşi Ricketts au mai irosit trei oportunităţi mari de gol.Steaua n-a avut nicio acţiune consistentă. Bănăţenii au solicitat şi un penalty, în minutul 33, pentru un henţ în careu al lui Tănase.

Ne puteți urmări și pe Google News

"E posibil ca şi Ilie Stan să fie depăşit"

Dorin Goga, atacantul pe care Marian Iancu s-a chinuit să-l vândă la Steaua astă-vară, a dublat avantajul gazdelor, în minutul 51. Fotbalistul a preferat să rămână în Liga a II-a decât să vină la echipa lui Gigi Becali. La fel şi Sepsi. Peste câteva momente, Steaua a solicitat un penalty, dar şi Ricketts a mai dat cu piciorul unei şanse colosale. Mihai Costea a reuşit un voleu superb, dar mingea a lovit bara (59).

Florin Costea, "rebelul" care a părăsit banca la meciul cu Rapid, n-a primit nicio amendă, ci a fost răsplătit cu titularizarea! Florin a făcut cuplu în atac cu fratele său, dar cei doi s-au umplut din nou de penibil.

Poli a evoluat într-un echipament în culorile alb şi negru. Timişorenii, care anul acesta împlineşte 90 de ani de existenţă, au revenit cu ocazia acestui meci la prima cromatică folosită în istorie.

Gigi Becali a descoperit că şi Cupa României este importantă, pentru că oferă posibilitatea obţinerii unui loc în Liga Europa. "Ce să fac? Dacă nu ai vacă, te mulţumeşti cu capra! M-a interesat pe mine vreodată Cupa? Dar ce să fac, dacă echipa termină pe locul 5? E trofeu, dar ce să mai vorbim, ce să faci dacă n-ai vaci, mulgi caprele şi taci!", a explicat Becali.

După meci, Gigi şi-a schimbat discursul. "Tibi Bălan cică e mare fotbalist. L-am mai luat şi pe Rusescu. Eu nu-l ştiam, dar m-am luat după Cârţu şi după MM. Problema e de atitudine. Au intrat pe teren ca nişte vedete. Nu pasăm, nu jucăm nimic. Dacă nu joacă nimic, ce să fac? L-a băgat pe Mustaţă fundaş dreapta. Ăla e jucător de echipa a doua. E posibil ca Ilie Stan să fie depăşit, dar nu pot să-l schimb acum, după trei-patru meciuri", a tunat Gigi Becali.

Fostul oier a transmis şi un avertisment clar: dacă echipa nu va câştiga următoarele patru jocuri "o să vină taifunul". "Când sunt la alte echipe joacă, când vin la Steaua parcă li se înoadă picioarele", a mai constatat Becali. Cupa României, optimile de finală

MARŢI

GAZ METAN MEDIAŞ - Astra II ................. 1-0 Marcator: Vitinho (66)

OŢELUL - FCM Tg. Mureş ..... 2-1 Marcatori: G. Paraschiv (51), Antal (87) / Subotici (81)

MIERCURI PANDURII - FC Braşov .........0-0 3-2 la penalty-uri

DINAMO - Gaz Metan Severin ................................ 5-0 Marcatori: L. Ganea (38 şi 60), Luchin (42), Ţucudean (74), Păun (84)

IERI

FC VASLUI - Dunărea Galaţi...4-1 Marcatori: Wesley (38), R. Neagu (54), Adailton (56 şi 70) / Chelaru (17)

ASTRA PLOIEŞTI - Petrolul Ploieşti..................................0-1 Marcator: Buhuşi (21)

RAPID - CS Otopeni ............ 5-0 Marcatori: Şt. Grigorie (32), Cassio (37), Burcă (55), Deac (68), Gângiveanu (89)

FC TIMIŞOARA - Steaua ...... 2-0 Marcatori: Ricketts (28), Goga (51)

  • Partidele s-au disputat într-o singură manşă, pe terenul primelor echipe. În caz de egalitate după 90 de minute, s-au jucat două reprize de prelungiri a câte 15 minute fiecare, iar acolo unde remiza a persistat, formaţia calificată a fost desemnată la loteria loviturilor de departajare.