Marcel Puşcaş: "Sandu a plantat până a ofilit tot fotbalul românesc!"

Marcel Puşcaş: "Sandu a plantat până a ofilit tot fotbalul românesc!"

"Naşul" şi-a anunţat o altă candidatură la şefia federaţiei şi, în lipsă de rezultate, s-a lăudat cu realizările sale pomicole. Marcel Puşcaş îi ironizează noua îndeletnicire.

Mircea Sandu continuă să sfideze toată lumea fotbalului şi, mai ales, marea masă a microbiştilor, anunţându-şi joi candidatura la conducerea FRF pentru alegerile din 2014. "Naşul" s-a vindecat de cancer, nu însă şi de tupeu, lăudându-se cu pomii plantaţi, în loc să-şi dea demisia de onoare pentru că a afundat fotbalul românesc în mocirlă. Când a fost vorba de realizări, Sandu a vorbit în gura mare despre calificările Generaţiei de Aur. Când rateurile s-au înmulţit, a cerut să nu-i fie trecute în "palmares", fiindcă n-are nicio vină că antrenorii şi jucătorii au dat greş. Motto-ul său, "Puterea se ia, nu se dă", este o altă expresie a tupeului nemăsurat ce-l caracterizează pe personajul care se crede de neînlocuit în fruntea FRF. Calificările irosite (acum, balanţa înclină în favoarea ratărilor la naţionala mare, 6-5, în condiţiile în care la tineret şi la juniori este prăpăd), arestările oamenilor din subordinea sa şi toate celelalte nenorociri pe care le păstoreşte senin nu reprezintă suficiente motive să spună "stop". Sandu este şi mai liniştit după ce a reuşit să-şi apropie doi dintre duşmanii tradiţionali, Gică Popescu, ajuns la Comisia de Disciplină a UEFA, şi Ion Crăciunescu, instalat la şefia Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Costi Iacov: "Gică Popescu are coloana vertebrală de silicon" Gică Popescu, socotit singurul contracandidat cu şanse reale de a-l învinge pe Mircea Sandu, a comentat ieri anunţul făcut de Mircea Sandu doar la câteva zile după ratarea unei alte calificări cu echipa naţională. "Ştiam că Mircea Sandu va candida. A zis tot timpul că va candida încă o dată, aşa că nu este o noutate ceea ce a spus acum. E decizia lui. Punct. Eu nu ştiu ce voi face peste trei ani, dacă voi intra sau nu în cursă. Sănătoşi să fim. Oricum, n-am renunţat niciodată la gândul de a candida", a declarat ieri "Baciul", pentru EVZ. Costi Iacov, contracandidatul "Naşului" la ultimele alegeri, a fost foarte acid cu Gică Popescu deoarece a acceptat să treacă în barca omului pe care altădată îl critica, acceptând acum un post călduţ la UEFA care i-a fost aranjat chiar de preşedintele FRF. "Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir nu pot fi schimbaţi din funcţii decât de procurorii DNA. Cei doi au făcut multe nereguli în fotbalul românesc şi sunt principalii vinovaţi pentru starea deplorabilă în care am ajuns. În ceea ce-l priveşte pe Gică Popescu, nu i-am înţeles niciodată pe oamenii care au coloana vertebrală de silicon!", ne-a spus ieri Iacov.

"Sandu e îngrăşământul care se pune la pomi"

Ne puteți urmări și pe Google News

Marcel Puşcaş, un alt adversar declarat al "Naşului", a ironizat, într-un interviu acordat EVZ, ultima ieşire a lui Sandu. "Numai cu plantatul s-a ocupat în ultimii 20 de ani! A plantat şi necalificări. A plantat până a ofilit tot fotbalul românesc", ne-a declarat fostul jucător şi preşedinte al Stelei. Marian Iancu, patronul grupării Poli Timişoara, i-a răspuns preşedintelui FRF pe limba lui: "Mircea Sandu este îngrăşământul care se pune la pomi!".

6 este numărul calificărilor ratate de naţională în mandatul "Naşului" (1992, 2002, 2004, 2006, 2010 şi 2012). Cu Sandu, tricolorii au obţinut accesul la cinci turnee finale (1994, 1996, 1998, 2000 şi 2008) INTERVIU "Cum a reuşit să-şi facă averea din salariul de la FRF?"

EVZ: Domnule Puşcaş, cum comentaţi anunţul lui Mircea Sandu conform căruia va candida pentru funcţia de preşedinte al FRF? Marcel Puşcaş: Foarte bine, să candideze! Să continue reforma fotbalului românesc pe care o tot face de 20 de ani încoace. Până acum a dat din gard în gard. Vă place motto-ul lui: "Puterea se ia, nu se dă"? Are dreptate, aşa este. Aştept cu interes să văd cum va continua campania lui de plantat pomi. Cât au costat pomii ăştia? Or fi fost luaţi din milionul de dolari investiţi încă de prin '93-'94 pentru gazonul de la Mogoşoaia care a fost pus prin 2000-2001! Fotbalul românesc este măcinat de arestări, de calificări ratate, de regulamente false, iar Sandu se laudă cu pomii plantaţi. E o realizare demnă de luat în seamă sau expresia unui tupeu incredibil? Numai cu plantatul s-a ocupat în ultimii 20 de ani. A plantat şi necalificări. A plantat până a ofilit tot fotbalul românesc! Dacă mai redeschid discuţia despre constituirea ilegală a FRF şi despre faptul că până prin 2002 n-a avut niciun membru afiliat, o să spună iar că sunt nebun. Îl atacă acum pe Mititelu că a făcut mai multe firme prin care rula banii Craiovei. FC Naţional a stat ani de zile în prima divizie având în spate vreo şapte firme. E bine că s-a trezit acum.

Sandu s-a arătat deranjat şi de faptul că şefii de la FC Timişoara şi-au bătut joc de banul public investit de autorităţi. În egală măsură mă interesează ce s-a întâmplat cu banii încasaţi de FRF de la Loteria Română, cu milionul de euro de la UEFA pentru dezvoltarea sectorului juvenil. Banii ăia au fost folosiţi la "Casa Fotbalului". A fost deturnare de fonduri! De ce credeţi că nu renunţă, deşi a pus fotbalul pe butuci? Se teme ca nu cumva urmaşul să nu descopere alte şi alte nereguli cu iz penal? Nu ştiu, dar am văzut că solicită foarte vocal intervenţia Curţii de Conturi la unele cluburi. Sunt şi eu curios cum a reuşit el din salariul de la FRF să-şi construiască averea pe care o are acum: vile, maşini, tratamentul pentru cancer... Se poate face un calcul simplu, câţi bani a luat din salariu şi cam cât costă bunurile sale. Ar fi interesantă o evaluare comparativă. CITIŢI ŞI:

  • Mircea Sandu pune tunurile pe Mititelu
  • Mircea Sandu: "Candidez şi în 2014"
  • DNA îi dă întâlnire lui Mircea Sandu în fiecare zi
  • Mircea Sandu neagă vizita procurorilor DNA. Vezi comunicatul "Naşului"
  • Sediul FRF s-a mutat la DNA
  • FOTBAL ÎN CĂTUŞE. Mircea Sandu, la DNA: Ameninţare voalată sau coincidenţă
  • 10 motive pentru care Mircea Sandu trebuie să plece de la FRF
  • FOTBAL ÎN CĂTUŞE. Sandu: "N-aveţi voi norocul să mă ia pe mine!"