Moldovenii au escaladat Tâmpa fără probleme

Moldovenii au escaladat Tâmpa fără probleme

Moldovenii de la FC Vaslui au lăsat în urmă începutul poticnit de sezon. Sub Tâmpa, "plăieşii" lui Viorel Hizo şi-au recuperat ieri punctele pierdute pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra-Neamţ.

FC Vaslui s-a impus, în deplasare, în faţa formaţiei FC Braşov cu scorul de 2-1. Din echipa "stegarilor" s-a remarcat numai vedeta Alexandru Chipciu, care a şi deschis scorul. Gerlem şi Temwanjera au repus lucrurile pe făgaşul lor firesc, des creţindu-i fruntea durului Viorel Hizo. Numai că "galben- verzii" nu se pot lăuda că au o zestre prea bogată de puncte. După cinci etape, trupa în care patronul Adrian Porumboiu pompează milioane de euro a reuşit să adune numai şapte puncte. Runda viitoare, în calea grupării lui Hizo iese Dinamo, o formaţie lăudată după prestaţiile din Liga I, dar pusă pe coji de nucă în Liga Europa. FC Zürich a câştigat Ambele formaţii au avut absenţi de marcă. FC Braşov nu a putut conta pe Cristi Ionescu, Machado şi pe Distefano, tustrei accidentaţi, în timp ce Vasluiul nu s-a putut baza pe Papp, Cînu, Gladstone şi pe Bălace.

  • Adversarele Vasluiului în Grupa D a Ligii Europa au avut la rândul lor noroc în campionatele interne. Elveţienii de la FC Zürich au câştigat ieri, în deplasare, scor 3-2, partida cu Young Boys Berna. Sporting Lisabona a avut meci aseară (după închiderea ediţiei), în Liga Sagres, cu Maritimo Funchal. Lazio Roma n-a început sezonul în Italia, debutul în Serie A fiind amânat din pricina grevei fotbaliştilor.
  • Lăudat pentru evoluţiile de până acum, mijlocaşul vasluian Lucian Sânmărtean este împins la echipa naţională de patronul Porumboiu. Jucătorul pare însă relaxat. "Nu contează dacă nu voi fi convocat la lot. Probabil că selecţionerul şi-a făcut deja planurile", a afirmat talentatul jucător lansat de Gloria Bistriţa şi al cărui stil a fost comparat de Gică Hagi cu cel al lui francezului Michel Platini, fost star la Juventus Torino, în prezent preşedinte la UEFA.