Atentat asupra birourilor ONU din capitala nigeriană. Cel puţin 18 oameni au murit

Atentat asupra birourilor ONU din capitala nigeriană. Cel puţin 18 oameni au murit

O puternică explozie a zguduit astăzi clădirea care adăposteşte biroul Naţiunilor Unite din capitala nigeriană Abuja, cel mai probabil în urma unui atentat cu bombă, cel puţin 18 persoane pierzându-şi viaţa, potrivit unui bilanţ preliminar, a anunţat ONU, citată de CNN.

Atentatul a fost revendicat de gruparea islamistă Boko Haram, asociată reţelei Al-Qaida din Maghrebul Islamic, care acţionează în nordul continentului. Una dintre aripile clădirii de trei etaje a fost complet distrusă de explozie. Potrivit unui oficial al ONU din Geneva, explozia ar fi fost provocată de un atac cu bombă. Nu există deocamdată informaţii privind existenţa unor răniţi, a indicat Alessandra Vellucci, citată de AP, preluată de Agerpres.

Potrivit martorilor, deflagraţia s-a produs cu puţin înaintea orei 11.00, în cartierul în care mai află ambasada SUA şi reprezentanţele diplomatice ale altor state.

Un purtător de cuvânt al poliţiei locale a confirmat explozia, precizând că poliţia investighează cauzele sale. Nigeria a fost scena mai multor atacuri organizate de grupările islamiste.

Echipele de salvare au început evacuarea răniţilor. Cel puţin trei cadavre au fost, de asemenea, îndepărtate de sub ruine. "Nu ştim deocamdată câte victime sunt", a declarat însă un poliţist local. Agenţia Interfax, citând diplomaţi ruşi din Abuja, scrie că cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa. Un oficial ONU din Nigeria a declarat pentru BBC sub protecţia anonimatului că reprezentanţa locală a Naţiunilor Unite fusese prevenită că ar putea fi vizată de un atac terorist pus la cale de gruparea islamistă Boko Haram.

Ne puteți urmări și pe Google News