Emil Boc: "Năstase ar trebui să ceară scuze românilor de 6 miliarde de ori pentru contractul cu Bechtel"

Emil Boc: "Năstase ar trebui să ceară scuze românilor de 6 miliarde de ori pentru contractul cu Bechtel"

Modificarea contractului cu Bechtel pentru construirea autostrăzii Transilvania determină o economie de şase miliarde euro la bugetul de stat, a spus Boc, la postul public de radio.

"Se economisesc şase miliarde euro la bugetul de stat, iar pentru aceasta Adrian Năstase ar trebui să-şi ceară scuze românilor de şase miliarde de ori pentru faptul că a încheiat un contract în detrimentul statului român”, a explicat premierul.

Emil Boc a precizat, aseară, într-un briefing de presă care a avut loc la Guvern, că Bechtel nu va primi despăgubiri pentru modificarea contractului.

Compania americană Bechtel va părăsi Autostrada Transilvania în 2013, după ce va fi finalizat, în zece ani de zile, 116,5 kilometri din totalul de 415 câți are Autostrada Brașov-Borș. Acordul încheiat de auto¬ritățile române cu americanii prevede reluarea lucrărilor la un singur tronson în această toamnă și părăsirea autostrăzii, care ar fi trebuit să lege Brașovul de graniță, în 2013. Tronsoane ale autostrăzii Transilvania ar putea fi construite prin parteneriat public-privat Premierul a mai spus că Guvernul ia în calcul construirea unora dintre tronsoanele autostrăzii Transilvania prin parteneriat public-privat. ”Tronsonul de la Gilău la Mihăieşti va fi scos imediat la licitaţie, de asemenea se reia proiectarea pentru scoaterea la licitatie a tronsonului Târgu Mureş-Câmpia Turzii. Pentru restul tronsoanelor, de la Braşov la Târgu Mureş, nu excludem procedura parteneriatului public-privat, este una dintre soluţiile la care ne gândim pentru a putea să le finalizăm, deoarece banii publici nu sunt nelimitaţi”, a explicat Boc.

Ne puteți urmări și pe Google News