Armata siriană a luat cu asalt orașul Hama. Peste 60 morți și zeci de răniți

Armata siriană a luat cu asalt orașul Hama. Peste 60 morți și zeci de răniți

Armata siriană a pătruns cu tancurile, în această dimineață, în orașul Hama, din nordul țării. Conform relatărilor localnicilor, zeci de oameni au fost ucişi şi răniţi. Orașul sirian se află sub asediu de aproape o lună, regimul de la Damasc încercând să înăbușe manifestaţiile împotriva regimului partidului Baath, al preşedintelui Bashar al-Assad.

Localnicii au declarat că după ce trupele şi tancurile au intrat în oraş, în zori, venind din mai multe direcţii, au început tiruri intense, transmite BBC. Zeci de oameni au fost răniţi, iar sângele necesar transfuziilor lipseşte, a precizat un medic citat de agențiile de presă.

Armata dorește să avertizeze că nu va tolera protestele pe scară largă, înainte de începerea lunii de ramadan, când este de aşteptat ca mişcările contestatare să ia amploare, afirmă corespondentul BBC.

Hama, situat la 210 km nord de Damasc, este deja un simbol al luptei împotriva regimului sirian, după ce, în 1982, a fost scena unei reprimări sângeroase a revoltei împotriva lui Hafez al Assad, tatăl actualului președinte, Bashar, în urma căreia 20.000 de oameni au fost uciși.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la izbucnirea mişcării de contestare, la 15 martie, represaliile declanşate de regimul preşedintelui Bashar al-Assad s-au soldat până acum cu 1.888 de morţi: 1.519 de civili şi 369 de membri ai armatei şi ai forţelor de securitate, conform unui bilanţ prezentat ieri de o organizaţie pentru drepturile omului. De asemenea, peste 12.000 de persoane au fost arestate, iar alte mii au fugit din calea violenţelor, susține ONG-ul respectiv.