Laszlo Borbely, susţinut de UDMR. Kelemen Hunor: Simple zvonuri. Este ministru cu drepturi depline şi aşa va rămâne

Laszlo Borbely, susţinut de UDMR. Kelemen Hunor: Simple zvonuri. Este ministru cu drepturi depline şi aşa va rămâne

Ministrul Laszlo Borbely beneficiază în prezent de susţinerea totală a liderilor Uniunii şi formaţiunii, a declarat, pentru Evz, preşedintele Kelemen Hunor. Potrivit liderului UDMR, imaginea ministrului Mediului de om corect şi foarte muncitor, nu poate fi discreditată doar în baza unor zvonuri şi nu a unor acuzaţii oficiale.

Numele ministrului mediului Laszlo Borbely apare într-o anchetă a DNA cu privire la fapte de corupţie. "Domnul Borbely are în continuare susţinerea mea şi a noastră totală. Nici nu se poate pune problema retragerii sprijinului politic. E un ministru foarte corect şi foarte muncitor. Sunt convins că în următoarele zile se va dovedi că aceaste acuzaţii, pentru că eu nu a văzut nimic oficial, ci numai informaţii în presă, vor fi dovedite ca false, că nu sunt adevărate. Înainte de orice, aş face o rugăminte către reprezentanţii presei şi către formatorii de opinie să nu discrediteze o persoană numai pe seama unor zvonuri, cât timp nu au fost confirmate" a spus liderul UDMR.

Spre deosebire de colegul Petru Lakatos, liderul Uniunii a evitat să pună declanşarea scandalului în jurul numelui ministrului Mediului pe seama unei eventuale sancţionări a formaţiunii pentru opoziţia manifestată faţă de formula PDL de reorganizare administrativ-reteritorială.

"Am discutat cu premierul în această dimineaţă. Pot spune că până la această oră nu a primit nimic oficial din partea DNA. Nu există nimic oficial în ceea ce priveşte această chestiune. Până la situaţia contrară, ministrul Borbely este ministru cu drepturi depline şi aşa va şi va rămâne. Nu am reuşit să vorbesc cu dânsul până la această oră, el fiind plecat într-o vizită de lucru în Polonia" a mai precizat Kelemen Hunor. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Laszlo Borbely este anchetat de DNA pentru trafic de influenţă. Percheziții acasă la soacra ministrului mediului
  • Lakatos, despre scandalul Borbely: Consecinţă a rezistenţei UDMR faţă de tema reorganizării
  • Consilier al ministrului Borbely, urmărit penal pentru complicitate la cumpărarea de influenţă