Țările nordice întreabă Facebook: ce se întâmplă cu datele personale

Țările nordice întreabă Facebook: ce se întâmplă cu datele personale

Statele nordice au cerut rețelei de socializare Facebook să dea explicații în legătură cu strângerea datelor personale ale celor utilizatorilor. Norvegia, Suedia, Danemarca și Finlanda așteaptă un răspuns în 45 de zile.

Autoritățile informatice din Norvegia, Suedia, Danemarca și Finlanda au solicitat celor de la Facebook explicații legate de strângerea datelor personale ale utilizatorilor săi, au anunțat azi acestea. Rețeaua de socializare trebuie să răspundă celor 45 de întrebări, până la finele lunii august, cât mai clar și mai scurt, scrie ziarul L Express Printre altele, Facebook trebuie să precizeze care dintre informațiile personale ale celor care au conturi pe această rețea de socializare sunt împărțite cu alte companii, în special cu cele care pot identifica direct numele sau adresa utilizatorului.

750 de milioane de utilizatori

”Având în vedere că Facebook lucrează în permanență pentru a îmbunătăți informația destinată membrilor săi, nu știm care dintre datele personale sunt colectate de Facebook, cum sunt ele utilizate și retransmise altora”, a afirmat președintele Autorității informatice norvegiene. Fondată în 2004 de Mark Zuckerberg, rețeaua de socializare Facebook are în prezent 750 de utilizatori în lumea întreagă. Demersul celor patru țări apare pe fondul unor polemici aprinse generate de faptul că Facebook ar fi permis, din greșeală, companiilor care voiau să își promoveze anunțurile publicitare să aibă acces la profiluri, fotografii, conversații și alte date personale ale utilizatorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News