Cum am descoperit averea ascunsă a directorului general de la ANAF (Episodul II)

Cum am descoperit averea ascunsă a directorului general de la ANAF (Episodul II)

ANCHETA EVZ. Nepoţelul Patrik "mamaie" şi "buni" ne-au deschis "porţile" vieţii fiscale misterioase a unuia dintre cei mai importanţi funcţionari publici.

Pentru a lămuri dacă declaraţia de avere a lui Mihai Bordianu, Director General ANAF, este conformă cu realitatea am mers la singura lui proprietate, cea de pe str. Maica Domnului, din cartierul Colentina. Acolo susţine că şi domiciliază. Un bloc "zăvorât" din care au ieşit o englezoaică nepieptănată şi un indian cu aer de urmărit general, care nu au vrut să mă lase înăuntru. Am avut succes cu îngrijitoarea care mi-a şi spus că dl. Bordianu nu mai locuieşte de multă vreme acolo.(Un Subaru tot a mai "rămas" prin faţa blocului.

"... copiii şi-au făcut casa lor..."

"Dar stau mamaie şi buni, la 35 şi la 36". Aşadar la ap.36 (patru camere) ar trebui să locuiască Bordianu dar, conform altor evidenţe, s-ar găsi şi firma de audit a fostei sale soţii, Ana Bordianu. Când colo mi-a deschis soacra fiului lui Bordianu şi mamaia lui Patrik, nepoţelul de nici un an al Directorului General, spunându-mi că ea are grijă de băieţel când sunt părinţii plecaţi. Aici trebuie consemnat faptul că, deşi divorţată de Mihai, Ana Bordianu face audit la aceeaşi adresă unde acesta declară că locuieşte. Aşa apare în acte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alături, în doar trei camere, la ap.35 stă "buni", soacra Directorului general. Foarte amabilă, o doamnă distinsă, cu un aer interbelic mi-a spus că "…de multă vreme copiii şi-au făcut casa lor, în zona Piaţa Chibrit. E frumoasă, i-am ajutat şi eu…". Deci nu au divorţat decât la Tribunal din moment ce soacra vorbeşte aşa de frumos şi cu mândrie despre ei.

Aşa am făcut legătura cu ce citisem, pe internet (şi am publicat în ziarul de ieri) despre terenul din str.Târnava nr.5, o zonă locativă cu un traseu sinuos între Mihai şi Ana Bordianu (încă de pe vremea când nu divorţaseră) şi alte firme fie prospere, fie în faliment. Hai să vedem cum "şi-au făcut copiii casa lor…". Un imobil impunător, parter, două etaje şi mansardă, amplasat foarte aproape de un bloc de locuinţe, imobil de care este imposibil să te apropii pentru că Ana Bordianu stă pe trotuar în permanenţă (Când o mai face audituri?). Dacă vrei să faci poze, în fond este un domeniu public, ea cheamă Poliţia. Oamenii legii vin prompt, legitimează trecătorii şi se uită cu ură la şoferi. Asta s-a întâmplat în ziua de 25 iunie pe la orele 7,30.

Paparazzi câştigă

Ne-am îndepărtat, dar nu am părăsit familia divorţaţilor soţi Bordianu. Directorul General s-a strecurat pe bancheta din spate a unui Jeep Subaru (altul decât cel menţionat în declaraţia de avere) A stat ascuns până au ieşit din Bucureşti. I-am urmărit pe DN1.

Au ajuns la Breaza, pe strada Gării, în faţa unei vile impunătoare. S-au făcut comozi dar, la un moment dat, Mihai Bordianu a ieşit să ia ceva din Jeep. Am aflat că vila a fost achiziţionată prin anul 2004 cu un preţ de zece ori mai mic decât cel al pieţei de atunci şi este pe numele fiicei Directorului General ANAF. Care, la o vârstă destul de fragedă, după ce a cumpărat un teren de aproximativ 1500 mp a avut bani să mai şi consolideze o construcţie din 1917. Vecinii spun că Mihai Bordianu, pe atunci Comisar Şef al Gărzii Financiare Bucureşti, a construit practic o nouă casă, o vilă impunătoare în curtea căreia se mai află un foişor şi, eventual, o magazie.

Un accident neelucidat

Tot vecinii, care vorbeau ceva şi despre un accident rutier, petrecut cu maşina Gărzii Bucureşti (care nu are ce să caute în afara teritoriului Capitalei) ne-au mai declarat că divorţata familie Bordianu nu lipseşte în nici un weekend din vila de la Breaza.

În ziarul de mâine:

Cum îşi aproba Mihai Bordianu stimulente de 160 milioane de lei pe lună, de zece ori mai mult decât salariul legal. Unele abateri pe care le-a săvârşit în calitate de membru al Gărzii financiare. Atitudinea faţă de colegi şi faţă de ziarişti. Unele relaţii dubioase al Directorului General ANAF.