Cum se pregăteşte Principatul Monaco pentru nunta prinţului Albert | VIDEO

Cum se pregăteşte Principatul Monaco pentru nunta prinţului Albert | VIDEO

Micul principat Monaco se pregăteşte de zor pentru evenimentul ultimilor cincizeci de ani: nunta prinţului Albert al II-lea cu Charlene Wittstock, fostă înotătoare de origine sud-africană, ce avea loc la începutul lunii iulie. Astfel, muncitorii de la salubritate lustruiesc de zor statuile şi străzile principatului, iar comercianţii locali se pregătesc de profituri uriaşe de pe urma suvenirurile de tot felul.

Principalele bulevarde din principat sunt curăţate şi reparate, parcurile sunt reamenajate, iar monumentele sunt lustruite cu mare grijă. Iar marile artere din întreg principatul au fost împânzite de pancarte cu mesajul "Prinţul se însoară".

La fel de ocupaţi sunt şi comercianţii locali, care au pregătit pentru turişti suveniruri, căni şi brelocuri cu imagini ale celor doi miri. Asta în timp ce cofetarii şi patiserii din Monaco pregătesc dulcuri tradiţionale pentru marele eveniment de luna viitoare. Prinţul Albert a cunoscut-o pe Cherlene Wittstock în anul 2000, atunci când Charlene era înotătoare profesionistă, iar logodna a avut loc anul trecut. Ceremonia religioasă este programată pentru weekendul 1 - 2 iulie.

Ultima căsătorie din familia regală din Monaco a avut loc în 1956, când tatăl lui Albert, prinţul Rainier, s-a însurat cu celebra actriţă Grace Kelly. <iframe width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/fWn3KfR957g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News