Efectul DSK: Hotelurile din New York introduc butoane de panică pentru cameriste

Efectul DSK: Hotelurile din New York introduc butoane de panică pentru cameriste

Scandalurile sexuale în care au fost implicați recent fostul director al FMI, Dominique Strauss Kahn, și Mahmoud Abdel Salam Omar, un afacerist egiptean, i-au determinat pe responsabilii unor hoteluri din New York să adopte măsuri de protejare a angajaților. Hotelurile Pierre și Sofitel își vor echipa cameristele cu butoane de panică, pentru a cere ajutor în cazul în care sunt atacate de cllienți, scrie The Wall Street Journal.

Potrivit site-ului npr.org., oficialii hotelurilor menționate susțin că „oricine vine la New York și stă la hotel trebuie să știe că personalul care se ocupă de curățenie este echipat cu un buton pe care îl poate apăsa imediat dacă este atacat”.

Purtătorul de cuvânt al Hotelului Pierre a precizat că angajatele care fac curat vor avea la dispoziție alarme similare celor de care beneficiază persoanele vârstnice pentru a alerta un birou de securitate.

Pentru protejarea cameristelor se are în vedere schimbarea legislației, astfel încât toate hotelurile din New York să își doteze personalul cu echipamente de acest gen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia vine după ce, luna trecută, fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn,  a fost arestat la New York, fiind acuzat de tentativă de viol de către o cameristă de la hotelul Sofitel. La începutul acestei săptămâni,  un important om de afaceri egiptean, Mahmoud Abdel-Salam Omar, a fost acuzat că a agresat o cameristă, care a reuşit să scape doar după ce i-a dat acestuia un număr fals de telefon.