Turnătorii buni din PDL, turnătorul rău "Felix"

Turnătorii buni din PDL, turnătorul rău "Felix"

Un lucru le-aş spune liderilor PDL care se grăbesc să comenteze decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în cazul Dan Voiculescu: să tacă din gură!

Compromit discuţia. Îl cauţionează pe "Felix" şi îi oferă argumente lui Crin Antonescu. N-au trecut nici două luni de când Înalta Curte a stabilit că deputatul PDL Sorin Buta a fost colaborator al Securităţii. Este şi vina presei, inclusiv a subsemnatului, că nu am mediatizat suficient acest caz şi nu i-am întrebat pe liderii PDL ce au de gând cu acest personaj. Din ce am citit în presă, din dosarul aflat la ÎCCJ reiese că tipul a fost un turnător ordinar, care timp de ani buni a dat informaţii (şi, în schimb, a primit bani!) despre colegii de facultate şi de birou. În dosarul lui "Felix" nu există dovezi că personajul ar fi primit bani pentru a-şi turna neamurile şi cunoştiinţele. Oricum, statutul PDL prevede clar că un fost informator al Securităţii, aşa cum a fost Buta, trebuie exclus din partid. Dar, nici poveste. Buta este în continuare membru al PDL. Potrivit Hotnews, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL) a spus că nu ştie nimic despre situaţia lui Buta. Nici purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, nu-şi aminteşte de vreo discuţie pe această temă. Mai onest, fostul avocat al lui Vîntu, senatorul PDL Mircea Andrei, a declarat că Buta nu ar trebui exclus in partid pentru că s-ar pierde un vot în parlament!

Cred că nici un lider al PDL nu are îndreptăţirea de a-l blama pe Dan Voiculescu şi cu atât mai puţin să-i dea sfaturi lui Crin Antonescu atâta timp cât partidul lor îl protejează pe turnătorul Sorin Buta. După decizii consecutive ale Curţii de Apel Bucureşti (martie 2010) şi ale ÎCCJ (ianuarie 2011) în care se stabilea că omul a turnat la Securitate, nimeni, dar absolut nimeni din PDL, nu a cerut public sancţionarea sa. Sper să nu aibă cineva obrăznicia să spună că foştii informatori şi securişti care acum votează cu Băsescu sunt buni, iar cei care-l combat pe preşedinte sunt răi. Un pic de tăcere din partea PDL ar mai acoperi din ruşine.

  • Dan Voiculescu: E un verdict absolut incorect. Procesul va continua la CEDO

Ne puteți urmări și pe Google News