Elena Udrea: Recalcularea nu poate continua pe actuala procedură. Guvernul poate da altă hotărâre

Elena Udrea: Recalcularea nu poate continua pe actuala procedură. Guvernul poate da altă hotărâre

Ministrul Dezvoltării Elena Udrea a susținut astăzi că recalcularea pensiilor militarilor pe baza actualei hotărâri de guvern nu poate continua după decizia Înaltei Curți. Ea a precizat însă că executivul poate emite o altă hotărâre privind modul de recalculare.

Ministrul dezvoltării a arătat că cei care au contestat HG 735 au reclamat procedura care prevedea ca militarii să aducă ei actele de recalculare, iar dacă executivul va schimba regulile recalcularea poate continua.  ”Din punctul meu de vedere ca avocat, ambele părţi au dreptate. Decizia ICCJ trebuie respectată şi varianta guvernului trebuie acceptată, dar nu am apucat încă să vorbesc cu primul ministru. Decizia Curţii se referă la procedura de recalculare, a fost suspendată practic, doar procedura de recalculare, aceea care prevedea ca foştii militari să-şi aducă ei actele pentru recalculare. Dacă guvernul găseşte o altă procedură se merge înainte cu recalcularea”, a spus Udrea. Videanu: Ceea ce şeful statului a spus este un lucru care nu se negociază de nimeni Prim-vicepreședintele PDL Adriean Videanu a intervenit și el în sarabanda recalculării pensiilor. El a spus că ”orice hotărâre de instanţă trebuie respectată”, indicându-l pe președinte drept autoritatea care a tradus cel mai corect decizia Înaltei Curți .

”Cert este un lucru: ceea ce şeful statului a spus este un lucru care nu se negociază de nimeni. El se respectă. Orice hotărâre de instanţă se respectă. Aici nu există loc de negociere”, a spus Videanu. După ce Guvernul a anunţatprintr-un comunicat de presă că instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pot continua recalcularea pensiilor, preşedintele Traian Băsescu a dat un semnal contrar. El a susţinut, într-o intervenţie la Realitatea TV, că recalcularea pensiilor ar trebui să fie oprită, în conformitate cu decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). "Nu e decât o soluţie - să fie respectată hotărârea Înaltei Curţi", a subliniat preşedintele. Situația creată după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție care a hotărât suspendarea HG 735 privind procedura de recalculare a pensiilor militarilor a fost și subiectul discuțiilor de astăzi de la Cotroceni, dintre șeful statului și miniștri. La întâlnirea cu președintele Traian Băsescu  au participat premierul Emil Boc și miniștrii Traian Igaș (Interne), Gabriel Oprea (Apărare) și Gheorghe Ialomițianu (Finanțe), pecum și șefii SIE și SRI.

Ne puteți urmări și pe Google News