Vanghelie: Aş colabora inclusiv cu Boc şi cu Băsescu ca să atrag investiţii

Vanghelie: Aş colabora inclusiv cu Boc şi cu Băsescu ca să atrag investiţii

Primarul sectorului 5 Marian Vanghelie s-a întâlnit marţi cu Jay Burgess şi Ryan Barnes, înalţi oficiali ai Departamentului de Comerţ al SUA.

Întâlnirea a avut loc la sediul Departamentului de Comerţ al SUA, din Washington. În timpul discuţiilor, Vanghelie a subliniat faptul că România este un loc excelent pentru investiţii. El a afirmat faptul că "românii reprezintă cea mai muncitoare, calificată şi serioasă resursă umană din Europa de sud-est".

Edilul sectorului 5 a plecat în SUA în urma invitaţiei adresate de către vicepreşedintele Fundaţiei pentru Apărarea Democraţiilor, fostul ambasador american Richard W. Carlson.

"Sunt dispus să fac orice efort, inclusiv acela de a colabora cu actualul Guvern şi cu Preşedintele Băsescu, pentru a atrage investiţiile străine în România - în special pe cele din Statele Unite ale Americii, având în vedere faptul că situaţia economică a ţării noastre este la pământ", a adăugat Marian Vanghelie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialii Departamentului de Comerţ al SUA au dat asigurări de colaborare şi asistenţă, în încercarea primarului Vanghelie de a atrage, în România, investitori din Statele Unite, stabilind în acest sens, un calendar de contacte pentru perioada următoare.

"O să am şi câteva întâlniri cu congresmeni, manageri de administraţie publică locală, dar şi cu organizaţii nonguvernamentale şi cu lideri de sindicat din învăţământ", a explicat Vanghelie, înainte de a pleca din România.

Acesta a explicat că mai vrea să convingă multinaţionale americane să vină şi să investească în România: "Cred că sunt multe companii interesate să investească, dar nu vin în România pentru că nu găsesc o cale de comunicare cu guvernul", a adăugat primarul. După ce va afla cum s-a dezvoltat Washingtonul şi va încerca să ajungă chiar şi la Casa Albă, Vanghelie va mai face vizite în New York, Israel şi Londra.

Alături de Marian Vanghelie din delegaţie mai fac parte deputaţii Doina Burcău, Georgian Pop şi Chiriţă Dumitru, dar şi europarlamentarul Ioan Enciu.