Brazilia: potop cu 500 de morţi

Brazilia: potop cu 500 de morţi

Inundaţiile au făcut ravagii în apropiere de Rio de Janeiro. Peste 500 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile din sud-estul Braziliei şi alte 1.000 sunt date dispărute, relatează BBC News.

Ploile torenţiale din noaptea de marţi spre miercuri au provocat alunecări de teren în regiunea muntoasă din apropierea metropolei Rio de Janeiro.

Ieri a început din nou să plouă, în timp ce echipele de salvare încercau să găsească supravieţuitori în localităţile montane Nova Friburgo, Teresopolis şi Petropolis, adaugă sursa citată.

Stare de urgenţă

Ne puteți urmări și pe Google News

O femeie din Teresopolis, Angela Marina de Carvalho Silva, se temea că şi-a pierdut cel puţin 15 rude în urma potopului. "Au dispărut atât de mulţi oameni, atât de mulţi încât unii nu vor fi găsiţi niciodată", se tânguia ea. Angela Marina a mai povestit că, după ce s-a adăpostit în casa unui vecin, neafectată de inundaţii, a văzut zeci de maşini, copaci şi animale luate de ape. "Nu puteam face nimic. Era iadul pe pământ", a mai spus ea.

La Teresopolos a fost decretată starea de urgenţă. "Este o catastrofă uriaşă, un dezastru major", a declarat primarul oraşului. În zonă urma să ajungă, ieri, preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, care deblocase miercuri, printr-un decret, un ajutor de urgenţă în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari.

Bebeluş salvat după ce a stat 15 ore sub dărâmături

Un bebeluş de şase luni a fost scos teafăr şi nevătămat de pompieri de sub dărâmăturile casei în care locuia, în Nova Friburgo, după ce a fost izolat, circa 15 ore, din cauza torenţilor de noroi provocaţi de ploile torenţiale, relatează France Presse.

Pompierii l-au salvat mai întâi pe micul Nicholas, îmbrăcat doar într-un tricou, care nu a plâns niciun moment, potrivit martorilor. Peste 30 de minute, salvatorii au reuşit să-l scoată de sub ruine şi pe tatăl micuţului.

500 de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit celui mai recent bilanţ