FBI a găsit documente secrete în laptopul amantei fostului şef al CIA

FBI a găsit documente secrete în laptopul amantei fostului şef al CIA

Agenţii federali au descoperit documente secrete în computerul personal al Paulei Broadwell, amanta lui David Petraeus, fostul director al CIA, declanşând o anchetă paralelă pentru posibile scurgeri de informaţii care ar fi putut crea o breşă în sistemul naţional de securitate, dezvăluie Wall Street Journal.

Broadwell a recunoscut de la primul interogatoriu că are o relaţie cu şeful CIA. Anchetatorii au decis atunci să îi verifice şi computerul personal în care au găsit, aşa cum anticipau, documente secrete.

În timpul interogatoriului, David Petraeus, care şi-a recunoscut relaţia extraconjugală, a subliniat că nu el a fost cel care i-a transmis femeii documentele secrete.

În cel de-al doilea interogatoriu, Broadwell a susţinut că nu Petraeus a fost sursa respectivelor documente. Wall Street Journal nu a putut identifica însă filiera pe care respectivele informaţii secrete au ajuns la Paula Broadwell.

Ne puteți urmări și pe Google News

În orice caz, FBI încearcă acum să afle dacă accesul acesteia la date secrete a avut loc într-un mod cu totul accidental sau dacă informaţiile au fost preluate de aceasta din emailul personal al fostului general.

Nu se ştie în acest moment despre ce documente secrete este vorba.