Peşterile, o bogăţie care uimeşte străinii, dar nu-i interesează pe români
- Anca Simionescu
- 13 octombrie 2012, 17:03
Campania "România Din Interior" continuă să descopere locurile şi bogăţiile ţării, multe dintre ele unice în Europa, care sunt lăsate în uitare şi complet neexploatate.
Duminică, de la 18.30, echipa emisiunii "Din Interior" prezintă imagini rare din peşterile României, toate de o frumuseţe năucitoare, cu un potenţial turistic imens, dar lăsate în diferite stadii de degradare.
Povestea peşterii cu cristale de la Farcu, devastată de două ori şi care este unică în Europa, peştera Altarului care a fost închisă publicului tocmai pentru a-i pastra bogatia, Ponicova cea mai spectaculoasă intrare în România, de pe Dunare, peşterile cu picturi, singurele din Europa centrală si de est, toate sunt prezentate la "Din Interior".
Paleontologul Jean Clottes, o autoritate ştiinţifică în Europa, vorbeşte în exclusivitate pentru echipa "Din Interior", despre cele mai vechi picturi rupestre din Europa, picturile de la Coliboaia si Cuciulat. Vorbim despre una dintre cele mai fascinante şi misterioase bogăţii ale României pe care reporterii Digi 24 le dezvăluie în premieră.
Cel de-al doilea subiect prezentat în editia de duminica a emisiunii "Din interior" se referă la un loc nealterat de mâna omului, care se află însă în pericol, din lipsa finanţării. Este vorba despre rezervaţia naturală de la Prundu Mare, Arad, în inima Parcului Natural Lunca Mureşului. Din păcate, se investeşte prea puţin pentru a păstra acest Paradis.