DESCINDERI ÎN DOUĂ HOTELURI. Procurorii români au luat la întrebări 15 vânători italieni. Aveau mii de cartuşe asupra lor

DESCINDERI ÎN DOUĂ HOTELURI. Procurorii români au luat la întrebări 15 vânători italieni. Aveau mii de cartuşe asupra lor

Mii de cartuşe, zeci de arme şi dispozitive ilegale de vânatoare au fost gasite la Cernavodă, în urma unor descinderi efectuate la primele ore ale dimineţii în două hoteluri din oraş.

Muniţia era deţinută de 15 vânători italieni care în aceste momente sunt audiaţi de poliţişti IGPR şi procurori din Constanţa, pentru infracţiuni la legea armelor şi muniţiilor şi pentru braconaj cinegetic. Poliţiştii de la Arme şi Muniţii verifică dacă cetăţenii italieni sunt vânători autorizaţi. "Şi chiar dacă ar fi autorizaţi, suspecţii nu pot justifica numărul impresionant de cartuşe găsit asupra lor, numai unul dintre ei avea 3000 de bucăţi", a declarat pentru EVZ procurorul de caz Teodor Niţă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Vânătorii italieni se foloseau şi de nişte dispozitive ilegale numite chemători electronice care, odată activate, emiteau sunete care ademeneau tot ce zboară în fondul de vânătoare în care acţionau. Cetăţenii italieni veneau perioadic la Cernavodă, în excursii organizate de un conaţional. În această perioadă a anului vânau în special păsări mici, potârnichi şi ciocârlii pe care le vindeau în Italia pentru restaurantele de lux. Cei 15 vânători sunt audiaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru continuarea cercetărilor.

Ne puteți urmări și pe Google News