Israel: Iranul este în pragul falimentului din cauza sancţiunilor internaţionale

Israel: Iranul este în pragul falimentului din cauza sancţiunilor internaţionale

Iranul continuă programul nuclear deşi se află "în pragul falimentului" din cauza sancţiunilor impuse de comunitatea internaţională, a declarat astăzi adjunctul ministrului israelian de Externe, Danny Ayalon.

"Iranul se află în pragul falimentului economic din cauza sancţiunilor internaţionale şi există proteste mari împotriva ayatollahului, dar aceste sancţiuni nu au descurajat regimul de la Teheran să continue ambiţiile nucleare", a declarat Danny Ayalon pentru postul de radio public israelian.

"Poziţia noastră şi cea a SUA sunt aproape identice" în ceea ce priveşte dosarul nuclear iranian, a adăugat oficialul israelian. Danny Ayalon a făcut aceste declaraţii în timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a plecat în cursul nopţii cu destinaţia New York, unde urmează să se adreseze joi Adunării Generale a ONU.

Potrivit diplomaţiei israeliene, exporturile iraniene de petrol au scăzut la jumătate, impactul asupra economiei fiind unul uriaş ceea ce a generat restentimente la nivelul societăţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înaintea plecării sale la New York, Benjamin Netanyahu a declarat că doreşte să acţioneze prin "toate mijloacele" pentru a împiedica Iranul să se doteze cu armă nucleară.

"Acţionez prin toate mijloacele ca Iranul să nu se doteze cu armă nucleară. Istoria a dovedit că cei care doresc să ne şteargă de pe hartă au eşuat în misiunea lor", a afirmat premierul israelian, potrivit unui comunicat.

Israelul, considerat ca unicul deţinător de armă nucleară în regiune, şi marile puteri suspectează Iranul că doreşte să se doteze cu armă atomică sub acoperirea programului nuclear civil, ceea ce Teheranul dezminte categoric.