De câţi bani e nevoie pentru a avea curent în creierii munţilor

De câţi bani e nevoie pentru a avea curent în creierii munţilor

Planul Naţional de Electrificare pentru finalizarea electrificării localităţilor urbane, rurale izolate şi pentru extinderea reţelelor existente va putea fi implementat cu o finanţare de peste un miliard de lei, pentru perioada 2012 - 2016, în prezent 98.871 de gospodării fiind neelectrificate, potrivit unui proiect de act normativ aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Economiei.

Implementarea programului se va realiza de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Agenţia Română de Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale.

Bugetul propus pentru realizarea PNE se ridică la 1,032 miliarde lei, din care 32 milioane lei pentru anul 2012 şi câte 250 milioane lei pe an pentru perioada 2013 - 2016.

Conform proiectului de Hotărâre de Guvern, 90% din totalul finanţării va fi asigurată de Bugetul de Stat şi 10% din cadrul Bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale beneficiare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Costul unitar rezultat din studiu, necesar pentru racordarea la reţeaua de distribuţie a unei locuinţe izolate este de circa 11.000 lei.