Mircea N. Stoian: "Mi-am atins scopul propus"

Mircea N. Stoian: "Mi-am atins scopul propus"

Mircea Na Stoian este unul dintre foştii prezentatori TV dispuşi să dea din casă după despărţirea de emisiune.

 "Bătrânul Mircea", aşa cum îl numea colegul de platou Capatos, a părăsit lumea tabloidă "din motive personale. "Imaginea mea a avut prea mult de suferit şi de aceea, cel puţin în următoarele şase luni, nu doresc să am de-a face nimic cu presa, tabloidă sau nu", ne-a mărturist el. În cadrul mai multor declaraţii acordate EVZ, Mircea N Stoian îi atacă, uneori discret, alteori direct pe foştii colegi de platou, iar pe pagina sa de Facebook actorul-jurnalist lansează periodic afirmaţii incendiare.

Recent, Mircea mărturiseşte că toate acestea au fost pentru el un exerciţiu.

"Făcând socoteală înainte de concediu, am ajuns la concluzia că mi-am cam atins scopul propus. Am fost întrebat ce m-a apucat cu prezenţa asta excesivă în presa scrisă după ce patru ani am tăcut ca scrumbia în Dunăre. Foarte simplu. Am vrut să demonstrez că dacă vrei cu adevărat poţi intra în presă şi poţi fi prezent masiv pe net chair şi de pe un umil cont de FB, chiar şi cu câte două ştiri pe zi, şi că e doar o problemă de perseverenţă să stai în paginile tabloidelor, chiar şi fără să spui nimic. Mai tot ce am spus şi a fost preluat conţine informaţie utilă 30%. Nu am jignit, nu am dat cu barda, nu am scandalizat. Exagerările şi titlurile bombastice aparţin ziarelor. Fiecare articol a avut peste 30 000 de vizitatori cu două vârfuri de 50 000 comentarii nasoale relativ puţine fata e numărul de accesări. Sub 1 la mie. Au fost cotate în Click drept articolele săptămânii şi la un moment dat erau în top deodată trei articole în care eram prezent. Nu e magalomanie, nu e îngâmfare, sau narcisism e ştiinţă. După ce scriu diseară depre subiectul promis cu tabloidele închid aici seria de prezenţe <incendiare> şi o voi relua în funcţie e evoluţia pieţei după concediu şi în funcţie de necesităţi. Sunt sincer şi o spun pe faţă. A fost un test pentru site-ul meu la care muncesc de un an. Am acolo aproape tot ce ar interesa un cititor şi nu numai despre umila mea persoană. E un site în care voi fi prezent şi video cu câte o înregistrare zilnică. Deocmdată am probleme tehnice de rezolvat. Două televiziuni au respins proiectul considerându-l prea dur şi riscant. Nu o fac în televiziune o fac pe net şi tot o fac", anunţă Mircea N. Stoian.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnalistul mai spune că a ajuns la concluzia că "nu e bine să te duci moca pe la emisiuni (aşa cum am făcut şi eu şi alţii până acum) să le faci audienţă" şi tocmai de aceea, începând cu 1 septembie, intenţionează ca, pentru fiecare apariţie să perceapă o sumă considerabilă. "Cunoscând piaţa preţurilor la invitaţi am stabilit ca, începând cu 1 septembrie, să cer pentru fiecare apariţie 2.500 euro net. CINE VREA SĂ DEA, BINE, CINE NU, BUCURIE MULTĂ", mai spune Stoian. CITIŢI ŞI:

  • Mircea N. Stoian atacă din nou emisiunea "Un show păcătos": "Eram o legumă de televiziune. Aveam rolul de moş libidinos şi prost"
  • Războiul tabloidelor TV. Mircea N. Stoian: "Va fi o bătălie foarte crâncenă, cine nu va investi bani serioşi va pierde"
  • Mircea N. Stoian: "Simt că nu mai fac parte din acea familie"
  • Cea mai tare lovitură din showbiz. Mircea N. Stoian dezvăluie: "Atmosfera la emisiune era irespirabilă"