BACALAUREAT 2012, SESIUNEA DE TOAMNĂ. 100.000 de candidaţi, O MIE DE POLIŢIŞTI care supraveghează

BACALAUREAT 2012, SESIUNEA DE TOAMNĂ. 100.000 de candidaţi, O MIE DE POLIŢIŞTI care supraveghează

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2012 a început astăzi, cu proba orală la Limba şi Literatura română. Elevii vor afla rezultatele în data de 2 septembrie.

La examenul din toamnă s-au înscris aproape 100.000 de elevi, care au fost repartizaţi în 304 centre de examen din toată ţara. UPDATE 13.00: Peste 1.000 de poliţişti, dintre care 724 de poliţişti de la ordine publică, 214 de la rutieră şi 36 de poliţişti judiciarişti, vor asigura, zilnic, măsurile suplimentare specifice în zona unităţilor de învăţământ/centrelor de examen de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, Poliţia Română a dispus includerea  centrelor de examen în itinerariile de patrulare, în special pe timpul plecării şi sosirii candidaţilor şi a însoţitorilor acestora la/de la locurile de susţinere a examenelor.

Luni, 20 august, a debutat desfăşurarea probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A) din cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat 2012, sesiunea a II-a.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pentru susţinerea examenului de bacalaureat, în sesiunea august-septembrie, s-au înscris 99.111 candidaţi, care au fost repartizaţi în 304 centre de examen. Primele probe ale examenului de Bacalaureat 2012, sesiunea de toamnă, sunt cele scrise: cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi cea de evaluare a competenţelor de comunicare în limba maternă. Acestea se vor desfăşura luni (limba română) şi marţi şi miercuri (limba maternă). Fără note şi calificative Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale va avea loc în zilele de 23 şi 24 august. Rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu. Probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2012 Prima probă scrisă (limba şi literatura română) din cadrul sesiunii curente se va desfăşura luni, 27 august. Aceasta va fi urmată marţi, 28 august, de proba scrisă de limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2012 Ultima probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării - va avea loc, vineri, 31 august. În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţiile (16.00 - 20.00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie. Reamintim că rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2012 a fost de 44,41% (după soluţionarea contestaţiilor).