Războiul tabloidelor TV. Mircea N. Stoian: "Va fi o bătălie foarte crâncenă, cine nu va investi bani serioşi va pierde"

Războiul tabloidelor TV. Mircea N. Stoian: "Va fi o bătălie foarte crâncenă, cine nu va investi bani serioşi va pierde"

Emisiunile tabloide sunt mană cerească pentru televiziuni. Aduc rating, deci bani, şi tocmai de aceea lupta dintre ele este strânsă.

Plaja emisiunilor tabloide este, în general, populată de aceleaşi personaje. Un subiect este dezbătut pe larg în emisiuni concurente, de fiecare dată din alte perspective, cu invitaţi care se rotesc şi sunt exploataţi la maximum de la un post TV la altul. Diferenţa o fac ratingul şi exclusivităţile, "divii" şi "divele" invitaţi în platou. Faima şi banii Datele de audienţă arată că, în prezent, războiul emisiunilor tabloide se poartă între doi granzi, CancanTV, de la Kanal D, emisiune care a încheiat sezonul în forţă, şi Un Show Păcătos, producţie a Antenei 1 aflată în repetate rânduri în topul audienţelor. Cu un statut uşor incert după anunţata plecare a lui Mircea N. Stoian, emisiunea moderată de Dan Capatos se pregăteşte o rebranduire, după cum ne-a declarat chiar "Bătrânul" Mircea.

De altfel, fostul partener al lui Capatos a explicat pentru EVZ că renunţarea lui la Show-ul Păcătos a fost "un rău necesar" pentru emisiune. "Deoarece eu, plecând de acolo, vor fi obligaţi prin natura lucrurilor să regândească emisiunea. Adică, într-un fel, eu le-am forţat mâna spre binele lor: dacă nu plecam, rămânea în coadă de peşte", ne-a spuns el, subliniind că acordă în continuare credit emisiunii lui Capatos în lupta pentru supremaţie cu CancanTV. Aceasta din urmă însă are un atuu puternic în raport cu rivala sa. Trustul Dogan, care deţine Kanal D, şi-a propus să investească sume importante de bani în emisiunea lui Artene. "Emisiunile tabloide vor fi într-un război foarte dur. Pentru că cei de la Cancan (tv -n.r.) investesc foarte mulţi bani în emisiune, au un buget foarte mare şi pentru invitaţi. Aceasta este o zonă destul de vizionată, iar mizele sunt mari", spune Stoian, care vede plecarea lui din emisiune nu neapărat ca pe "un minus pentru Antenă, ci ca o investiţie pierdută". "Monştri" pentru rating Un câştig este, însă, preluarea CancanTV de către trustul Dogan. Emisiunea moderată de Adrian Artene se laudă cu supremaţia pe slotul orar de seară. Succesul, spune Artene, vine din exclusivităţi şi din "materia primă" furnizată de vedete. Prezentatorul recunoaşte că a invitat şi "monştri-mondeni", sarea şi piperul emisiunilor de gen, dar se consolează cu gândul că "asemenea monştri au viaţa scurtă în lumea mondenă şi aceeaşi presă care îi naşte, îi şi îngroapă".

Andreea Mantea şi Adrian Artene formează echipa CancanTV care "naşte" şi "ucide" cu succes "monştrii mondeni" Posibilă concurenţă de la Pro TV Săptămâna trecută a fost marcată de reale cutremure în presa tabloidă. După ce Lucian Romaşcanu, directorul general al tabloidului "Cancan", a ales să încheie colaborarea cu publicaţia, veşti de despărţire au venit şi de la "Libertatea", de unde au demisionat Ana Niţă şi Irinel Antoniu, redactorul-şef, respectiv redactorul-şef adjunct ai publicaţiei. Săptămâna a culminat cu închiderea ediţiei tipărite a ziarului tabloid "Cancan".

Mutările acestea nu par deloc fortuite. De câteva zile, pe piaţa media circulă zvonul că Trustul Media Pro pregăteşte, din toamnă, o emisiune concurentă pentru Un Show Păcătos şi Cancan TV, emisiune care ar urma să fie produsă de către fostul redactor-şef de la "Libertatea". Contactat de "Evenimentul zilei", reprezentantul cu imaginea al ProTV a negat zvonurile. "Va fi o bătălie foarte crâncenă, iar cine nu va investi bani serioşi va pierde." MIRCEA N. STOIAN, actor şi jurnalist Citiţi şi:

  • Stoian nu mai crede în Capatos
  • Mircea N. Stoian: "Simt că nu mai fac parte din acea familie"
  • Capatos o ţine în post pe Cruduţa
  • Cea mai tare lovitură din showbiz. Mircea N. Stoian dezvăluie: "Atmosfera la emisiune era irespirabilă"
  • Află pe cine s-a supărat Dan Capatos: "A uitat că a fost dat afară de la Antena 1 ca ultimul fraier"

Ne puteți urmări și pe Google News