ATENTATUL DE LA BURGAS. Directorul SRI a avertizat în EVZ: Percepţia că nu ni se poate întâmpla nimic este falsă!

ATENTATUL DE LA BURGAS. Directorul SRI a avertizat în EVZ: Percepţia că nu ni se poate întâmpla nimic este falsă!

Cu câteva luni înainte de evenimentele dramatice de la Burgas, mai exact la sfârşitul lunii martie, într-un interviu acordat Evenimentului Zilei, directorul SRI, George Maior, regreta că opiniei publice i se transmite mesajul fals că ţara noastră este ferită de riscul atentatelor teroriste. Avertismentul său merită recitit în contextul atentatului de la Burgas.

La acel moment, în Franţa tocmai avusese loc un serios incident de această natură. "Faptul că am avut linişte până acum este un lucru important şi să ştiţi că, într-un fel este şi contribuţia SRI. Avem Brigada Antiteroristă, dar direcţia de informaţii pe linia antiteroristă din cadrul SRI contează la fel de mult. Misiunea noastră este în primul rând de a preveni producerea oricăror evenimente cu caracter terorist şi pâna acum am reuşit. Prin acţiuni succesive de prevenţie am eliminat, până acum, orice posibilă acţiune. Este vorba şi de fluxuri de bani ale organizaţiilor teroriste, de circulaţia persoanelor, de posibilitatea de organizarea unor celule cu caracter terorist pe teritoriul naţional. Toate aceste lucruri le-am obţinut şi acesta este un succes, mai puţin vizibil, al SRI. Pe de altă parte, anumite percepţii de tipul: nouă nu ni se poate întâmpla nimic, sunt false! Şi regret că sunt induse la nivelul opiniei publice", declara, în martie, directorul SRI, George Maior. CITIŢI ŞI:

  • OPT morţi în urma atentatului terorist în Bulgaria. PRIMELE IMAGINI cu atacatorul sinucigaş, care avea acte de Michigan