REZULTATE BAC 2012. Cum se calculează media finală. PLUS: Ce trebuie să ştie cei care au picat

REZULTATE BAC 2012. Cum se calculează media finală. PLUS: Ce trebuie să ştie cei care au picat

În cursul zilei de astăzi, după încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii, se arată în metodologia de organizare a examenului. Numai cei care au nota 6 sunt declaraţi ADMIŞI, însă sunt şi excepţii.

Mai exact, metodologia prevede: - Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele   scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu  două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe. -  Nu se calculează media generală de bacalaureat  pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care  au fost eliminaţi de la o probă. - Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care  îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor .   b) au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe, se arată în metodologia de organizare a examenului.  În plus, candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003, pot solicita  recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi. - Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00. - Candidaţii care s-au prezentat la toate probele  de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate la alin.(4), precum şi candidaţii care s-au prezentat la  unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi "respinşi". - Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de  fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi "eliminaţi din  examen",  fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.  

Ne puteți urmări și pe Google News