Ministrul Educaţiei instruieşte inspectorii şcolari înainte de BAC: "Sper să nu avem probleme ca la Evaluarea Naţională"

Ministrul Educaţiei instruieşte inspectorii şcolari înainte de BAC: "Sper să nu avem probleme ca la Evaluarea Naţională"

Ca să se asigure că la probele scrise ale examenului de Bacalaureat, care încep de luni, 2 iulie, nu se va repeta situaţia de la Evaluarea Naţională a copiilor de clasa a VIII-a, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, i-a convocat pe toţi inspectorii şcolari la o videoconferinţă. Oamenii au primit instrucţiuni clare legate de organizarea Bac-ului, dar au aflat şi ce sancţioni riscă dacă nu se vor conforma regulilor de la minister.

Liviu Pop şi-a început discursul cu ameninţări. El le-a spus inspectorilor generali că, în şcolile unde nu vor exista săli supravegheate video la Bacalaureat, vor răspunde atât preşedintele de comisie, cât şi directorii unităţilor şcolare. "Nu vom face rabat", a subliniat Liviu Pop. Ministru a ţinut să-şi asigure subalternii şi că orice încercare de strângere a banilor de protocol va fi de asemenea drastic sancţionată. "Să eliminaţi orice posibilitate de a interveni în preajma comisiilor.La final, vom căuta vinovaţii", a mai spus Pop. În final, interimarul de la Educaţie le-a transmis inspectorilor că orice analiză asupra desfăşurării examenelor de Bacalaureat şi evaluărilor naţionale se va face, ulterior, "la rece". "Nu trebuie să căutăm acum capete. Sper să nu avem luni surprize la examenul de Bacalaureat, precum cele de la evaluarea naţională", a spus Liviu Pop.