Craiova, repusă în drepturi. Ce va face acum FRF?

Craiova, repusă în drepturi. Ce va face acum FRF?

"Ştiinţa" trebuie reînscrisă în campionat. Mititelu ar vrea în Liga I.

Curtea de Apel Bucureşti a anulat ieri decizia Comitetului Executiv al FRF de a dezafilia clubul Universitatea Craiova. Această decizie readuce la viaţă "Ştiinţa", dar, totodată, pune o pată neagră pe imaginea FRF, care a votat abuziv decesul "alb-albaştrilor". Această hotărâre a declanşat un haos şi mai mare în harababura generală din fotbalul patronat de Mircea Sandu şi Mitică Dragomir. Sandu şi Dragomir au emoţii cu DNA-ul

Universitatea Craiova trebuie să revină în fotbalul românesc, dar nimeni nu ştie în ce eşalon, cu ce jucători şi, mai ales, cine trebuie să plătească daunele cerute de Craiova şi cât este cuantumul real pe care trebuie să-l primească oltenii.

Istoricul cazului este foarte încâlcit. Totul a pornit de la despărţirea cu scandal dintre Victor Piţurcă, actualul selecţioner, şi Universitatea. Piţi a cerut daune de 7 milioane de euro şi a câştigat în timp-record în toate instanţele sportive. Adrian Mititelu a mutat lupta cu Piţurcă în instanţele civile. Comitetul Executiv al FRF a dezafiliat temporar clubul pe 20 iunie 2011, susţinând că, pe lângă Piţurcă, a dat în judecată la o instanţă civilă şi federaţia, lucru interzis de regulamente. Între timp, Universitatea a pierdut 39 de jucători şi n-a mai activat nicăieri timp de un sezon. Pe 14 mai anul acesta, Adunarea Generală a FRF a votat pentru dezafilierea definitivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia de ieri complică şi mai mult situaţia celor care au votat dezafilierea Craiovei. Judecătorii de la Curtea de Apel le-au dat practic apă la moară procurorilor DNA care i-au anchetat anul trecut pe membrii Comitetului Executiv care au votat dezafilierea Craiovei şi i-au acuzat de abuz în serviciu. FRF a anunţat că va face recurs la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie, dar hotărârea Curţii de Apel de ieri este executorie. Universitatea trebuie să fie înscrisă în competiţii în cinci zile.

Băsescu vrea să joace mijlocaş la Craiova

Adrian Mititelu susţine că nu vrea decât în Liga I. "S-a dovedit reaua-credinţă a lor, nu mai există culpa Craiovei, invocată de FRF. Am trimis prin fax dosarul de licenţiere pentru Liga 1", a spus Mititelu. Mitică Dragomir a replicat în stitlul său caracteristic: "Decizia e o frecţie". Mircea Sandu a turbat: "E un abuz. Să zică instanţa unde să joace Craiova, pe Lună, în Champions League, pe stadionul nou din Bucureşti". Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, i s-a plâns ieri preşedintelui Traian Băsescu: "N-avem jucători". Băsescu s-a oferit să ajute echipa: "Joc eu mijlocaş". 50 de milioane de euro vrea Mititelu pentru cei 39 de fotbalişti pierduţi