Bild: ”Spintecătorul din Montreal” a fost arestat la Berlin | VIDEO

Bild: ”Spintecătorul din Montreal” a fost arestat la Berlin | VIDEO

Actorul de filme porno Luka Rocco Magnotta, supranumit de presa canadiană ”spintecătorul din Montreal”, dat în urmărire de Interpol, a fost arestat în această după-amiază într-un internet cafe din Berlin, informează ziarul Bild.

În vârstă de 29 de ani, acesta este suspectat de uciderea și tranșarea unui bărbat de origine chineză, părți ale cadavrului fiind trimise prin poștă unor partide din Canada. De asemenea, Magnotta a postat o înregistrare video pe internet cu oribila crimă.

Niciun responsabil al poliţiei nu a putut fi contactat pentru a comenta informaţia. Interpolul a confirmat la 1 iunie punerea în urmărire internaţională şi un mandat de arestare în vederea extrădării sale. Luka Rocco Magnotta este urmărit de autorităţile canadiene pentru omor calificat şi alte învinuiri. Magnotta este suspectat şi de hărţuirea premierului canadian, Stephen Harper, potrivit mandatului de arestare difuzat de postul CBC. Documentul nu precizează dacă acuzaţiile de hărţuire se referă la pachetele primite la sediile unor partide politice.  Un picior şi o mână de om au fost descoperite în coletele trimise prin poştă, unul la sediul Partidului Conservator (la putere) din Ottawa, şi celălalt destinat Partidului Liberal (opoziţie). Bărbatul era cunoscut și pe internet, postând pe Youtube filme în care ucidea pisici, asfixiindu-le cu pungi de plastic. El avea și un blog în care făcea  apologia necrofiliei și a canibalismului.

Poliţia franceză i-a dat de urmă în autogara de la Paris, unde a fost văzut urcându-se într-un autocar, printre posibilele destinaţii fiind citată și România. Arestarea sa devenise o prioritate, în condițiile în care experții psihiatri au avertizat că tânărul poate comite oricând o nouă crimă. Totul a început la 26 mai, când poliţia a descoperit la Montreal un trunchi uman decapitat, într-o valiză aruncată pe o grămadă de gunoi. Ancheta a ajuns repede la apartamentul suspectului din cartierul Cote-des-Neiges.

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/Nl_wJi5zbhY" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>