Ministrul Educației explică EXODUL INSPECTORILOR școlari: "Șefii partidelor politice fac presiuni să se schimbe inspectorii"

Ministrul Educației explică EXODUL INSPECTORILOR școlari: "Șefii partidelor politice fac presiuni să se schimbe inspectorii"

Plecările în masă ale inspectorilor școlari generali, în prag de bacalaureat, sunt rezultatul presiunilor politice. O spune chiar ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, care admite că el însuși a demis circa 14 oameni. Unii dintre aceștia ar fi fost implicați în campania electorală, alții trebuiau să plece din cauza presiunilor venite din partea partidelor politice aflate la guvernare.

"Poziția de inspector general în România este ca și poziția de ministru sau secretar de stat, presiune politică", e de părere Liviu Pop. Conform acestuia, încă nu există o situație centralizată a inspectorilor noi veniți, dar spune că astfel de situații sunt tipice schimbării de mandat. Mai mult, Pop a transmis guvernului că dorește o "stabilizare a președinților de comisii de examen", pentru a putea organiza în condiții optime examenele naționale și bacalaureatul. "Eu am mai spus-o: dacă vrei să pui la încercare un ministru, îl pui ministru interimar în iunie-iulie la învățământ, și în campanie electorală. Ca să le ai toate rezolvate. Că atunci ai cele mai multe examene, gândiți-vă că sunt 6 tipuri de examene care se desfășoară în luna iunie în școală. Vine campania electorală peste ele și…", s-a plâns ministrul Educației.