Copiii scapă de frică prin desen

Copiii scapă de frică prin desen

Desenul îi ajută pe copii să se integreze mai bine în colectivităţi, să scape de traume şi să devină mai încrezători în propriile forţe. EVZ vă aduce cartea "Desenează frumos", marţi, 29 mai.

Şcolarii care îşi petrec primii ani mâzgâlind şi colorând ajung să se integreze mai uşor în colectivităţi şi participă cu mai multă deschidere la cursuri, arată mai multe studii. În plus, prichindeii care nu lasă creionul din mână devin mai îndemânatici şi mai creativi.

Copiii învaţă să traseze linii şi să deseneze chiar de la un an, când pot să ţină un pix sau un creion în mână. "Desenul, ca şi jocul de Lego, conţine elemente care, combinate, îl vor ajuta pe cel mic să se integreze mai bine la şcoală şi grădiniţă. Toată tehnica formelor, a liniilor, a încadrării în contur sunt un exerciţiu de îndemânare. În plus, este important ca ei să înveţe să facă asocieri între obiectele dintr-o anumită categorie. Acum se fixează reperele", explică psihologul Anca Munteanu. Coordonarea este o altă lecţie pe care o pot învăţa copiii prin colorat. Este nevoie de multă concentrare şi coordonare a ochilor cu mâna pentru a colora o pagină.Astfel, micuţii îşi dezvoltă şi funcţiile motorii. Psihologii fac terapie prin desen

Deşi pare o activitate banală, desenul poate vindeca traume sufleteşti şi frustrări şi se foloseşte adesea în terapia copiilor. Prin desen ies la iveală fricile despre care cel mic nu poate sau nu vrea să vorbească, pentru că în faţa unei foi de hârtie copilul se exprimă cu mai multă uşurinţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Copiii care desenează capătă o stăpânire de sine şi nu se mai sperie din te miri ce, pentru că procesele de gândire sunt mai avansate. Nu degeaba spunem că o imagine face cât o mie de cuvinte, de aceea folosim desenul şi ca unealtă pentru a rezolva cazuri mai grave, de abuz, dar şi frici minore, care lor li se par obstacole uriaşe, cum ar fi teama de un profesor mai sever. Desenul şi coloratul putem spune că sunt o a doua limbă a copiilor", spune psihologul. "Folosim desenul ca unealtă pentru a rezolva cazuri de abuz, de frici minore, care copiilor li se par obstacole uriaşe, cum ar fi teama de un profesor" ANCA MUNTEANU, psiholog

Carte de colorat specială "Desenează frumos lumea din jur" nu este orice carte de colorat. Cu ajutorul acesteia, copilul va învăţa să recunoască obiecte din mediul înconjurător, camioane, case, copaci, animale, dar şi personaje din poveşti, prinţese şi sirene, care îi vor îmbogăţi imaginaţia. "Evenimentul zilei" vine în ajutorul părinţilor care vor să le facă o surpriză de 1 Iunie celor mici, astfel că, marţi, 29 mai, ziarul vine la pachet cu cartea de colorat, la preţul de 9,9 lei.