EXCLUSIV. Victor Ponta, în drum spre UNPR: "Acum, între noi, pesediștii"

EXCLUSIV. Victor Ponta, în drum spre UNPR: "Acum, între noi, pesediștii"

Premierul desemnat, Victor Ponta, s-a dus fără liberali la discuțiile avute, azi, cu UNPR în vederea susținerii guvernului USL. Victor Ponta i-a spus liberalului Mihai Voicu, care îl însoțise la discuțiile cu grupul minorităților, că nu e nevoie și de participarea sa, deoarece este o chestiune internă, "între pesediști".

Ieșind de la discuțiile cu grupul minorităților, Victor Ponta s-a despărțit în termeni colocviali de vicepreședintele PNL Mihai Voicu și s-a îndreptat spre sala grupului UNPR. "Mișu, la revedere, ne vedem după-amiază la USL. Acum, între noi, pesediștii", i-a spus Ponta lui Mihai Voicu.

Premierul desemnat se întâlnise azi, la ora 13.00, cu grupul minorităților naționale în vederea negocierii sprijinului pentru noul cabinet.  Victor Ponta a fost însoțit de echipa de negociere: liderul deputaților PSD, Mircea Dușa și vicepreședintele PNL Mihai Voicu. De la ora 14, era fixată întâlnirea cu UNPR spre care Ponta a plecat imediat ce a ieșit de la discuțiile cu minoritățile. La ieșire, premierul desemnat a comunicat că nu s-a semnat Protocolul cu grupul deputaților minorităților naționale deoarece mai e nevoie de discuții. Ponta a precizat însă că grupul minorităților i-a dat "acordul de preincipiu pentru susținerea Guvernului" Discuțiile cu UNPR au mers ca unse Spre deosebire de minorități, Victor Ponta s-a înțeles în mai puțin de 15 minute cu liderii UNPR. Protocolul de susținere cu UNPR a fost semnat chiar azi, în direct, de  către premierul desemnat, Victor Ponta și de către președintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea. Este vorba de un Protocol între PSD și UNPR, și nu între USL și UNPR. Liberalii nu sunt parte a acestei înțelegeri. Victor Ponta a găsit deschidere la liderul UNPR Gabriel Oprea imediat după căderea guvernului Ungureanu. Acesta a declarat public după desemnarea lui Ponta ca premier că UNPR ar putea susține noul guvern "pentru stabilitate politică". "Până la urmă, domnul Ponta îmi este prieten. Sunt convins că toţi colegii mei vor vota pentru stabilitatea acestei ţări", spunea liderul UNPR Gabriel Oprea. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News