Pastorul american care a incendiat Coranul în 2011 i-a dat foc și imaginii lui Mahomed

Pastorul american care a incendiat Coranul în 2011 i-a dat foc și imaginii lui Mahomed

Pastorul american din Florida care în 2011 a scandalizat lumea musulmană dând foc cărții sfinte a islamului, a incendiat sâmbătă mai multe exemplare ale Coranului și o reprezentare a profetului Mahomed, pentru a protesta față de ținerea într-o închisoare din Iran a unui pastor creștin, condamnat la moarte în 2010.

Zeci de persoane au asistat la incendierea Coranului, moment transmis în direct prin internet de Biserica pastorului integrist Terry James, sâmbătă, la Gainsville, ân Florida, scrie presa locală.

Un filmuleț al ceremoniei a fost postat pe YouTube de către suporterii pastorului reuniți în gruparea numită ”America, ridică-te acum”. Presa americană susține că Pentagonul i-ar fi cerut pastorului să nu ardă exemplarele Coranului, pentru a nu pune în pericol trupele SUA din zone de conflict. Terry Jones a ținut însă să își ducă la capăt operațiunea. Pastorul american nu este la prima ieșire de acest gen. În martie 2011 el a dat foc unui exemplar al Coranului, difuzând imaginile prin internet.

Incidentul a provocat furie și proteste zile la șir în Afganistan, în urma cărora 12 oameni au murit. Iranul a calficat astăzi gestul de sâmbătă al pastorului drept ”un act de provocare„ și o „insultă” .

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/GeJu_L1FvxM" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>