Trei români, arestaţi pentru uciderea unui celebru expert de artă din Franţa

Trei români, arestaţi pentru uciderea unui celebru expert de artă din Franţa

Trei bărbaţi, cetăţeni români, au ajuns, ieri, în faţa unui judecător din Paris, în cazul morţii violente a unui expert de artă. Tinerii cu vârste între 21 şi 25 de ani sunt principalii supecţi.

Din informaţiile oferite de poliţiştii francezi în ziarul "Le Nouvel Observateur", celebrul expert de artă din Paris, Jean-Nérée Ronfort, în vârstă de 68 de ani, a murit pe 3 aprilie. El a fost descoperit în birou, aflat la scurtă distanţă de apartamentul în care locuia împreună cu partenerul său. Acesta din urmă a fost alarmat de faptul că Ronfort nu s-a mai întors acasă peste noapte. Partenerul de viaţă al expertului s-a impacientat întrucât în urmă cu un an, în aprilie 2011, din biroul respectiv au fost furate obiecte cu o valoare estimată la 250.000 de euro. Victima a fost descoperită de iubitul său, în stare gravă, în jurul orei 6.00, cu lovituri puternice la cap. A fost transportat de urgenţă la spital, însă a decedat a doua zi. Poliţia sosită la faţa locului a constat că lipseau documentele de identitate ale victimei, telefonul, cardul bancar şi mai multe ceasuri de valoare.

Tinerii români reţinuţi ca suspecţi în cazul morţii expertului de artă francezi au fost reţinuţi sâmbătă. Ei se declară nevinovaţi. Cu toate acestea, poliţia spune că probele recoltate la faţa locului au fost cele care i-au condus către suspecţi, respectiv o amprentă digitală.

În 2011, Jean-Nérée Ronfort a fost ridicat la rang de cavaler în Legiunea de Onoare, scrie şi "Le Figaro".

Ne puteți urmări și pe Google News