Comentariile care au încins blogosfera în Rusia. Ce scrie fiica lui Putin pe blogul ei

Comentariile care au încins blogosfera în Rusia. Ce scrie fiica lui Putin pe blogul ei

Un blog care se presupune că ar aparţine uneia dintre fiicele premierului Vladimir Putin a încins blogosfera rusă, relatează The Moscow Times. Blogul, atribuit Ecaterinei Putina, fiica cea mică a liderului rus, a fost descoperit de un expat rus din Seul.

Însemnările sunt făcute în limbile rusă, coreeană şi germană, scrie Vladimir Sneghiriov, în microblogul său de pe platforma rusă Jivoi Jurnal. ”Atunci când este furioasă, ea scrie în limba germană; când e fericită - în coreeană. Despre familia sa scrie doar în limba rusă”, își notează observaţiile Sneghiriov.

Multe din însemnările Ecaterinei Putina, despre care s-a spus la un moment dat că ar locui la Seul după căsătoria cu fiul unui amiral sud-coreean, descriu în general viaţa de imigrant, dar unele dintre ele indică în mod clar faptul că autoarea lor este fiica lui Putin, scrie publicaţia menţionată.

”De ce ar trebui să merg neapărat la ambasadă pentru a vorbi cu tatăl meu?”, scrie ea la 12 februarie a.c., adăugând: ”Şi care este sensul liniei secrete de telecomunicaţii dacă el nu îmi spune niciodată nimic?”

Ne puteți urmări și pe Google News

Vladimir Putin îşi protejează cu multă vigilenţă familia, astfel încât foarte puţine lucruri se cunosc despre cele două fiice ale sale - Maria (26 de ani) şi Ecaterina (25 de ani), relatează Agerpres.

Un ziar sud-coreean a scris în 2010 că Ecaterina Putina s-a căsătorit cu fiul unui amiral din Coreea de Sud, deşi Kremlinul a negat aceste informaţii.

Niciodată în presă nu a fost publicată vreo fotografie cu cele două fete ale lui Putin la vârsta maturităţii. Un număr foarte mic de fotografii au fost date publicităţii din perioada când cele două erau adolescente, dar atunci ambele apăreau în fundal.

Autoarea blogului, eliminat la 1 aprilie şi care recurge la numele de Seoulsister, nu îşi dezvăluie numele real, cu toate acestea în baza însemnărilor păstrate în ”cache” se poate presupune că are în jur de 25 de ani, că este rusoaică, că s-a căsătorit recent şi că are o relaţie tensionată cu tatăl ei. O însemnare făcută la începutul anului este însoţită de piesa Madonnei ”Papa don't preach” de pe Youtoube. Ea a postat de cinci ori acest cântec în ultimele şase luni.

”La nunta mea a plâns de asemenea” Însemnările sale nu au nimic despre politică, iar unii experţi apreciază ca minimă probabilitatea ca acest blog să aibă vreo tangenţă cu familia lui Putin. Totuşi şi ei consideră că lipsa de informaţii despre familia premierului, viitor preşedinte este o problemă, anticipând că pe viitor vor exista şi mai multe speculaţii pe această temă.

Ultima însemnare din jurnalul online datează din 4 martie, ziua scrutinului prezidenţial din Rusia, câştigat de Putin, care a plâns în timpul unui miting după anunţul rezultatelor votului. ”La nunta mea a plâns de asemenea. Şi atunci tot din cauza vântului?” - se întreabă autoarea, cu referire la explicaţia dată ulterior de Putin şi staff-ul său de campanie cu privire la lacrimile vărsate în public.