CRONICA TV. Băsescu a năruit căsuțele Opoziției. Tăișul rece pândește beregata celor trei purceluși. Ungureanu, păstrat ca o mimoză

CRONICA TV. Băsescu a năruit căsuțele Opoziției. Tăișul rece pândește beregata celor trei purceluși. Ungureanu, păstrat ca o mimoză

Băsescu şi-a calculat perfect lovitura. Cinic. Cu sânge rece. "E de datoria noastră ca în jurul datei de 1 iunie să reîntregim salariile bugetarilor!"

O mâţă schilavă aruncată în mijlocul unei haite de maidanezi din Zăbrăuţi n-ar fi iscat aşa o furtună în opoziţie şi televiziuni. Clăbuci la gură. Spumege canalul! Furia neputinţei. Băsescu le-a luat jucăria preferată. Le-a subtilizat ursuleţul de pluş care le legăna visele liniştite. I-a lăsat fără miză. Fără carte în mână. (Nici o aluzie, zău!) Se credeau infailibili. Alegerile erau câştigate de pe-acum. "Băsescu şi ai lui au tăiat salariile la oameni" era arma supremă. Ţinea loc de orice program. Le dădea siguranţă, le umplea piepţii hainelor. Nasurile ridicate în vânt amuşinau: puterea ca o pradă-n laţ! Doar s-o culegi şi s-o sfâşii.

Totul s-a spulberat. Lupul cel rău a suflat şi ei au rămas - care îmbufnat, care isteric, care smiorcăindu-se - cu ochii în soare şi căsuţele năruite.

De unde, până ieri, zburdau fără griji, ca purceluşii pe toloacă, acum simt, brusc, fiorul tăişului rece la beregată. Se strange ţarcul. Mişcările sunt limitate. Opoziţia e obligată să se întoarcă în Parlament. Nu pentru că i-a cerut-o Băsescu, ci pentru că mereu a dat asigurări că are soluţia pentru "reîntregirea salariilor". Acum trebuie - iertaţi vorba proastă - s-o pună pe masă!

Ne puteți urmări și pe Google News

"Reîntregirea salariilor" – Băsescu a anunţat clar – se va discuta în Parlament. Aleşii vor identifica sursele de finanţare. Guvernul va executa. Ungureanu nu trebuie amestecat în lucruri prozaice, trebuie menajat. Lăsat curat ca o mimoză, să plutească lin pe deasupra accidentelor de parcurs: soluţia post-electorală perfectă. Programat să intre în teren, imperial, cu tricoul impecabil, când toţi s-au înnămolit.

Opoziţia, oricum ar da-o, tot prost iese. Dacă se întoarce în Parlament, îşi boţeşte orgoliul, şi aşa mai ridat ca solul Dăbulenilor pe secetă. Dacă nu se întoarce e şi mai rău: Puterea măreşte salariile şi Opoziţia huzureşte în grevă? Asta sună ca dracu’.