Un băieţel de 27 de kilograme, criticat la şcoală pentru ca e prea grăsuţ

Un băieţel de 27 de kilograme, criticat la şcoală pentru ca e prea grăsuţ

În urma unui test medical, un băieţel de cinci ani a fost etichetat de conducerea şcolii că ar fi prea grăsuţ pentru vârsta lui.

Alex Butler are o înălţime de 1m23cm, cu aproape 13 centimetri peste media naţională din Marea Britanie la categoria sa de vârstă, şi o greutate de 27,6 kilograme. Pasionat de sport, băiatul a picat testul din programul guvernamental "Change 4 Life" - o campanie al cărei scop este să detecteze obezitatea la copii.

Indicele de masă corporală a ieşit 95, cu patru puncte mai mare decât limita maximă pentru copiii de cinci ani. Însă, părinţii spun că băiatul are înălţimea unui copil de 6-7 ani, tocmai de aceea, şi greutatea sa este mai mare decât cea a copiilor de cinci ani.

Mama lui Alex a fost surprinsă în momentul în care a primit o scrisoare de la şcoală, în care i se spunea că băiatul ei are un exces de greutate. "Este dificil să-i spui unui copil că este supraponderal, atunci când el arată ca toţi ceilalţi copii".

Ne puteți urmări și pe Google News

În aceeaşi scrisoare, directorul şcolii recomanda mamei băiatului mai multe exerciţii şi activităţi sportive, în ideea de a-l ajuta să mai slăbească. "Dar, Alex nu stă locului o clipă. Îi place să alerge şi să meargă pe bicicletă. Se joacă mereu şi am grijă să mănânce sănătos", a mai spus mama copilului.