Oficiali din Pentagon: Americanii au un plan militar împotriva Iranului

Oficiali din Pentagon: Americanii au un plan militar împotriva Iranului

Oficiali din Pentagon susțin că Statele Unite au în vedere opțiunile de a contribui la alimentarea, în aer, cu combustibil, a avioanelor israeliene, dar și de a ataca bazele militare ale Iranului, potrivit Bloomberg.

Șeful Statului Major al forțelor aeriene ale SUA, generalul Norton Schwartz, a afirmat ieri că Washingtonul este pregătit din punct de vedere militar pentru a ataca instalațiile nucleare ale Iranului, în cazul în care conflictul va izbucni, transmite Bloomberg.

Cu doar patru zile înainte de întrevederea pe care premierul israelian Benjamin Netanyahu o va avea, la Washington, cu președintele american Barack Obama, Schwartz a afirmat că sunt pregătite opțiuni militare în eventualitatea unui conflict. Responsabili din Pentagon au precizat că aceste pregătiri includ furnizarea de combustibil, în aer, pentru avioanele israeliene și atacarea Corpului Gardienilor Revoluției, a bazelor militare iraniene și a ministerului securității și informațiilor.

Pe de altă parte, Washington Post relatează că oficialii militari ai SUA sunt tot mai încrezători că bombele americane anti-buncăr pot distruge uzina de îmbogățire a uraniului, de la Fordo, ascunsă în adâncul muntelui. Într-un interviu acordat ieri CNN, şeful Statului Major american, generalul Martin Dempsey, a declarat că un atac împotriva instalaţiilor nucleare iraniene este ”prematur”, poziţie împărtăşită şi de Franţa şi Marea Britanie.

Ne puteți urmări și pe Google News