11.14 Victor Ponta: "Demisia lui Boc, primul pas spre anticipate"

11.14 Victor Ponta: "Demisia lui Boc, primul pas spre anticipate"

Liderul USL Victor Ponta a declarat, luni, că, prin demisia premierului Emil Boc, s-a făcut primul pas pentru declanşarea alegerilor anticipate, el precizând că opoziţia este deschisă să discute orice "formulă responsabilă".

În opinia liderului social-democrat, demisia Guvernului reprezintă un prim pas către soluţionarea actualei situaţii politice. Liderul PSD a arătat că USL va încerca să determine organizarea de alegeri anticipate prin respingerea consecutivă în Parlament a două propuneri de guvern. “Din punctul de vedere al Constituţiei, s-a făcut primul pas - demisia Guvernului actual. Mai sunt doi paşi, respectiv respingerea a două guverne consecutive în 60 de zile, după care se poate ajunge la anticipate", a declarat Ponta.

Liderul PSD a apreciat că demisia Guvernului Emil Boc era necesară şi era un fapt de aşteptat, deoarece “era cerută de toată lumea din ţară".

În opinia lui Ponta, Executivul condus de Emil Boc a luat foarte puţine decizii, acestea fiind luate cu adevărat de preşedintele Traian Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Deciziile s-au luat de către preşedintele ţării şi au fost implementate greşit sau împotriva intereselor publice de către Guvernul Boc", a susţinut Ponta.

“Suntem o corabie în derivă pe o mare extrem de agitată. (...) Este obligatoriu ca USL, care doreşte să conducă România spre vremuri mai bune, să vină cu soluţii responsabile şi să se pregătească cât mai bine ca imediat după alegerile anticipate să facem o altfel de guvernare decât a fost în ultimii ani", a mai spus Ponta. Liderul PSD a mai apreciat că s-a intrat într-o nouă fază a vieţii politice româneşti.

“Trebuie să fim responsabili şi să ajungem la alegeri într-un mod care să nu însemne distrugerea totală a ceea ce a mai rămas din România. (...) Până la anticipate, USL va sprijini tot ceea ce ţine de stabilitatea şi de echilibrul societăţii noastre. Nu vrem haos până la alegerile anticipate", a atras atenţia Victor Ponta.

Liderul PSD a arătat că USL va încerca să determine organizarea de alegeri anticipate prin respingerea consecutivă în Parlament a două propuneri de guvern.

Vom reveni cu amănunte

  • Premierul Emil Boc și-a dat demisia. "Guvernul nu participă la un concurs de popularitate". Traian Băsescu a amânat consultările
  • Elena Udrea, despre demisia lui Emil Boc: "Se retrage pentru a lăse locul unui guvern mai bun"
  • Sebastian Lăzăroiu: Dacă nu continuă reformele, puteau să facă anticipate în martie