Scandalos: Primul sărut imoral din istoria cinematografiei | VIDEO

Scandalos: Primul sărut imoral din istoria cinematografiei | VIDEO

Un “filmuleţ” cu o pereche de îndrăgostiţi, care se sărută cu foc. La prima vedere nimic spectaculos, totul durează aproximativ 23 de secunde.

Dar…Se numeşte “The Kiss”, a fost realizat chiar de către inventatorul Thomas Edison în anul 1896 şi este considerat ca fiind baza a ceea ce avea să se numească mai târziu industria sexualităţii! Film produs de compania Edison Manufacturing,  cameraman-James H. White.

Unica soluţie-cenzura Spectatorii prezenţi la proiecţia filmului au fost scandalizaţi, sărutul pasional dintre protagonişti, fiind catalogat ca lipsit de moralitate. Iata comentariul periodicului “The Chap Book” din acea vreme: „Proporţia reală a imaginilor prezentate, bestială ea însăşi, nu a fost nimic în comparaţie cu actul în sine. Sărutul lor carnal, amplificat la dimensiuni gargantueşti şi repetat de trei ori, este absolut grotesc”. Mulţi dintre spectatori,precum şi o parte a presei au considerat la acea vreme că unica soluţie care se impunea era cenzura! În societatea anului 1896, constrânsă sexual foarte strict, un asemenea sărut era de neconceput, după cum subliniază articolul “The First Kiss in Cinema, 1896” apărut pe Brainpickings.org în luna ianuarie a acestui an.

Este considerat şi primul sărut din mass-media, deoarece un ziar al vremii a reprodus imaginea din film. Pentru Edison faptul că inventase camera de filmat nu  era suficient, dorea să…reinventeze şi moravurile vremii, prin urmare căuta  “subiecte” pe măsură. Mai filmase un meci de box între două pisici, aşa cum mai filmase şi un striptease la trapez, executat de o faimoasă acrobată a vremurilor, Charmion. În 1900, Edison filma încă un sărut! De data aceasta îndrăgostiţii erau “surprinşi” într-o ipostază tandră şi plină de drăgălăşenie. <iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/LinYaA0icIs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News