Descoperire EPOCALĂ: Fabrica subterană în care Hitler construia BOMBA ATOMICĂ!

Descoperire EPOCALĂ: Fabrica subterană în care Hitler construia BOMBA ATOMICĂ!

Realizatorul unui film documentar a descoperit un masiv complex subteran nazist în localitatea austriacă St. Georgen an der Gusen, care pare să fi servit la dezvoltarea de către Hitler a armei nucleare.

Cotidianul austriac Der Standard relatează că realizatorul de filme documentare Andreas Sulzer a descoperit un raport al CIA din 1944 al unui spion american care dezvăluia existența unei uzine subterane pentru fabricarea armei atomice. Măsurătorile radiațiilor au ajutat la identificarea locului din zona St. Georgen an der Gusen.

Micul oraș austriac, cu o populație de 4000 de locuitori, se află în apropierea lagărului de la Mathausen-Gusen. O intrare secretă către complexul subteran a fost descoperită pe locul unui teren de tir din localitate.

Potrivit lui Samuel Laster, redactor șef al site-ului vienez „Die Jüdische”, complexul pare să fie „cea mai mare fabrică de armament a celui de-al Treilea Reich”. Aceasta pare a fi legată de fabrica Bergkristall din apropiere, unde s-au fabricat celebrele avioane de vânătoare Messerschmitt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Imediat după ce Andreas Sulzer a descoperit intrarea în complexul subteran, poliția l-a oprit să-și continue cercetările arheologice, susținând că acesta nu are aprobare de la proprietarul terenului. Sulzer a avut o dispută cu polițiștii, susținând că acesta i-ar fi acordat permisiunea de a cerceta locurile.

Andreas Sulzer a studiat arhive din Rusia, Germania și Statele Unite pentru a demonstra că regimul nazist era suficient de avansat în programul său de creare a armei atomice.