Catalyst România a preluat o parte din ELEFANT.RO

Catalyst România a preluat o parte din ELEFANT.RO

Catalyst România, fondul de investiţii finanţat din fonduri structurale ale UE, a preluat peste 10% din mall-ul online elefant.ro, în urma unei operaţiuni de majorare de capital, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, Mihai Sfinţescu, partener la 3TS Capital Partners, societatea care administrează fondul, scrie Agerpres.

Catalyst România se află la cea de-a tria tranzacţie, fiind primul fond de private equity (care investeşte în societăţi nelistate la bursă), finanţat din fonduri structurale, dedicat României, după tranzacţiile care au vizat avocatnet.ro şi Simartis Telecom, iar o a patra tranzacţie este în faza finală şi va fi anunţată în curând, a precizat Sfinţescu.

Cifra de afaceri a mall-ului online a fost de 6,5 milioane euro în 2013 şi este estimată la 15 milioane euro în 2014 şi 30 milioane euro în 2015, a precizat preşedintele Fribourg Investments, Ion Sturza.

Elefant.ro, dezvoltat iniţial ca librărie online, oferă peste 200.000 de produse pentru peste două milioane de utilizatori. Portofoliul a fost extins şi acoperă în prezent categorii de produse precum cărţi, media şi e-books, jucării, cosmetice, parfumuri, îmbrăcăminte şi încălţăminte, accesorii, home & deco şi electronice. Recent mall-ul a marcat un milion de comenzi şi a înregistrat 600.000 de clienţi în patru ani de activitate. 

Ne puteți urmări și pe Google News