Golănașul Vîntu: „Investiți în pușcării, investiți în viitorul vostru”

Golănașul Vîntu: „Investiți în pușcării, investiți în viitorul vostru”

Aflat la a doua condamnare cu executare, Sorin Ovidiu Vântu dă sfaturi din spatele gratiilor de la Jilava.

Deși nu știe să scrie o literă pe tastura unui calculator, Sorin Ovidiu Vîntu are un sfat pentru parlamentari în ultima sa postare de pe propriul blog: să aibă în vedere investițiile în penitenciare care le pot deveni casă.

400.000€, prețul corect

Încă de la prima postare din 30 octombrie, SOV, care în iulie 2014 a fost condamnat la alți șase ani și două luni pentru delapidarea cu 82 de milioane de euro a Petromservice, a anunțat că și-a deschis blogul pentru a face dezvăluiri despre Ponta, Băsescu etc. Pentru aceasta, Vîntu scrie cu pixul pe coli și însemnările sale sunt urcate apoi pe blog de un apropiat.

În ultima postare, acesta a explicat modul de finanțare din politică.„O campanie electorală pentru Parlament vă costă între 200 și 400 mii de euro. Banii îi luați de la diverși oameni de afaceri și îi restituiți prin contracte cu statul, contracte la niște prețuri uriase. Prețuri care cuprind plata datoriei, profitul afaceristului și încă ceva în plus pentru voi”, se dă cunoscător cel care a lăsat fără bani peste 300.000 de oamenicare prin afacerea FNI.

Fostul mogul constată că aceste contracte îi aduc pe politicieni în fața porții unui penitenciar: „Așa că, mai devreme sau mai târziu, veți scrie alături de mine la celebra revista a penitenciarului, „Mlădițele Jilavei”, sau alaturi de Copos și Voiculescu - la revista de la Rahova, „Înmugurim printre zabrele”.

Fostul mogul are și un sfat pentru parlamentari. „Domnilor, investiți în pușcării, investiți în viitorul vostru!”.