Mircea Badea dormi liniștit. CNA lucrează pentru tine!

Mircea Badea dormi liniștit. CNA lucrează pentru tine!

10.000 de lei, 20.000 de lei… poate chiar se va duce către 70.000 de lei... Oare cât va scoate din buzunar Antena 3 pentru semnele obscene, injuriile, amenințările cu bătaia și moartea făcute de Mircea Badea în direct?

Membrii CNA, nu chiar toți, e adevărat, s-au arătat înțelegători cu giumbușlucurile realizatorului emisiunii pamflet a televiziunii Trustului Intact. Sigur, avocata Antenei 3 va cita jurisprudenţa franceză, sau va da exemple din legislația CEDO. În Legea audiovizualului românesc, amenda maxima posibilă este de 200.000 de lei, aplicată până acum pentru linșaj mediatic. A fost cazul lui Carmen Hara, devenită subiectul preferat al lui Dan Capatos pentru câteva ediții la „Un show păcătos”. Linşajul lui Andrei Pleșu a fost privit însă cu mai multă înțelegere, doar 30.000 de lei amendă, iar tăvălirea jurnaliștilor, șapte la număr, amendată cu doar  50.000 de lei. Ambele derapaje - la Antena 3! Sancționarea faptelor de la televizor ține doar de vigilența membrilor CNA.

În scandalul cu motocicliștii, Mircea Badea a instigat la violență, a înjurat și a făcut semne obscene. Valentin Jucan, membru CNA, a spus că va propune cele mai aspre sancțiuni care, după litera legii, ar fi întreruperea emisiei postului. Inițial, pentru 10 minute. În acel timp, pe micul ecran va rula mesajul Consiliului. Sancțiunea nu ar fi însă o nenorocire. Antena 3 ar rămâne cu banii în buzunar  și ar primi și o aura de post persecutat.

Derapajul lui Mircea Badea vine însă în plin blocaj al Consiliului. De trei luni, forul audiovizual ține ședințe din când în când. În rest, se zbate între scandalul înregistrărilor ce o au în centru pe Laura Georgescu, președintele CNA, folosind un limbaj suburban, ancheta DNA ce vizează fapte de corupție în instituție și schimbarea Regulamentului intern, un demers ce se vrea un pas spre normalizare.

Ne puteți urmări și pe Google News

E liniște la CNA. Instituția pare adormită, deși sute de reclamații curg. Ieri, Consiliul Naţional al Audiovizualului a informat conducerea Senatului privind încetarea mandatului a patru membri. Între aceștia și Narcisa Iorga, o voce ce a sancționat constant abuzurile Antenei 3. Mandatul membrului CNA expiră în octombrie. Atunci se va discuta și cazul lui Mircea Badea?